FOTO Ce au căutat românii pe Google în 2021: EURO 2020, Emma Răducanu și David Popovici, în topul trendurilor anului

Ce au cautat romanii cautari Google Romania 2021 sport Google Romania trenduri Google Romania Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Decembrie 2021, 12:18
Data actualizarii: Vineri 31 Decembrie 2021, 12:41

Sportul a jucat un rol important în viața românilor de-a lungul anului 2021, 5 din cei mai căutați 10 oameni aparținând acestui domeniu. 

Trenduri Google România în 2021: Emma Răducanu și David Popovici, în topul preocupărilor românilor exprimate în acest an

  • Ion Craciunescu a dat verdictul loviturii de la 11 metru acordata pentru Hermannstadt: De cand s-a dus Ana Maria Prodan la Sibiu sunt niste vartejuri acolo

2021 a fost un an dificil pentru România, țară care a pierdut peste 40,000 de persoane din cauza răspândirii bolii COVID-19. Îngrijorările românilor cu privire la boala COVID, vaccin și sănătate mintală au transpărut și prin căutările Google făcute, în domeniul simptomelor termenii cei mai căutați fiind „simptome COVID”, „simptome COVID delta”, „simptome COVID pe zile”, „miocardită simptome” și „anxietate simptome.” 

De-a lungul anului, românii au încercat să își îndulcească viețile în bucătărie. Vedetele anului în România au fost desertul făcut faimos de TikTok numit „Să fac spume dacă știu”, prăjitura americană intitulată „Banana bread”, și gemul de gutui, dar varza murată și lasagna s-au numărat și ele în top 5 cele mai căutate mâncăruri de români în 2021. 

Euro 2020 și Emma Răducanu, în topul intereselor românilor în 2021

Campionatul European de fotbal EURO 2020, organizat în 2021 a ocupat primul loc în trendurile Google România în 2021, competiția fiind transmisă integral și în direct de PRO TV și PRO X. 

În topul lucrurilor care i-au interesat pe români în 2021 s-au mai numărat certificatul verde și loteria vaccinării. 

Ultimul loc în top 10 l-a ocupat însăși Emma Răducanu, care a câștigat titlul de campioană a Openului American în luna septembrie, la finalul partidei cu Leylah Fernandez, acoperite live de www.sport.ro. 

Emma Răducanu, Christian Eriksen și David Popvici, în top 4 cei mai căutați oameni de români pe Google în 2021

Cât despre oamenii de care românii s-au interesat în acest an, în top 10 s-au numărat 5 oameni din sport: Emma Răducanu, Christian Eriksen, David Popovici, Ana Maria Prodan și Dan Petrescu.

Cele mai multe căutări le-a înregistrat Emma Răducanu, urmată de Christian Eriksen, în urma episodului nefericit întâmplat în partida Danemarca - Finlanda din prima etapă a fazei grupelor EURO 2020. Topul a fost completat de David Popovici, care a fost la un pas distanță să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a impresionat lumea înotului, fiind declarat „Revelația anului 2021.”

Evenimentele cu dată nefixă așteptate de români în 2021

În final, românii au arătat un interes special pentru câteva dintre evenimentele anuale cu dată nefixată, cum ar fi începerea școlii, redeschiderea școlilor, dar și încheierea anului școlar.

În plus, populația României a înregistrat un interes vădit în aflarea datei exacte a Black Friday 2021, dar și a zilei în care ora de vară a devenit ora de iarnă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!