Campion mondial la biatlon, înrolat în armată: "Această fotografie a fost făcută în timpul unui raid aerian"

Dmytro Pidruchnyi Razboi ucraina Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 15:01
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 15:13

Fostul campion mondial la biatlon Dmytro Pidruchnyi a anunţat, într-o postare în reţelele de socializare, că s-a înrolat în armată, în oraşul său Ternopil, în urma invadării ţării sale de către Rusia, transmite DPA.

''Le mulţumesc tuturor celor care îmi scriu şi care sunt îngrijoraţi pentru familia mea, precum şi celor care susţin şi ajută Ucraina'', a scris Pidruchnyi (30 ani), care a postat o fotografie cu el în uniformă militară, precizând că a fost făcută în timpul unui raid aerian.

În urmă cu două săptămâni, Pidruchnyi a reprezentat Ucraina la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. În urma invadării ţării, Federaţia ucraineană de biatlon a precizat că sportivii săi nu vor mai participa la concursurile rămase din acest sezon al Cupei Mondiale.

Potrivit presei şi alţi biatlonişti luptă pe front, inclusiv Iulia Djima, care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, cu ştafeta feminină a Ucrainei.

''Fiţi puternici'', i-a îndemnat biatlonistul german Benedikt Doll pe colegii săi ucraineni, în timp ce italianul Thomas Bormolini a adăugat: ''Suntem toţi alături de voi''.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Dmytro Pidruchnyi (@dmytro.pidruchnyi)

Norvegianca Tiril Eckhoff, campioană olimpică, a transmis şi ea urări de bine, iar alţi biatlonişti au postat inimi în culorile Ucrainei, galben şi albastru.

Pidruchnyi ocupă locul 34 în clasamentul Cupei Mondiale de biatlon în acest sezon. El a cucerit acum trei ani titlul mondial la urmărire.

Uniunea Internaţională de Biatlon (IBU) şi-a exprimat, miercuri, condoleanţele pentru moartea fostului biatlonist Yevhen Malyshev (19 ani), care a murit în timp ce îşi apăra ţara, în armata Ucrainei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!