Anastasia Laletina s-a retras de la competiția din China după ce a aflat că tatăl său a fost capturat de soldații ruși

Anastasia Laletina biatlon China Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 17:08
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 17:18

Jocurile Paralimpice din Beijing.

Biatlonista ucraineană Anastasia Laletina s-a retras de la Jocurile Paralimpice de iarnă care au loc la Beijing şi nu a mai participat la proba în care urma să concureze marţi, după ce a aflat că tatăl său a fost capturat de forţele ruse, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Comitetului paralimpic ucrainean, Natalia Haraci, citată de USA Today.

Tatăl sportivei este soldat în armata ucraineană, iar purtătoarea de cuvânt a declarat că acesta "a fost bătut" de soldaţii ruşi după capturarea sa.

Anastasia Laletina (19 ani) se află în continuare la Zhangjiakou - locul în care au loc întrecerile de schi fond şi biatlon - urmând să plece către Polonia împreună cu restul delegaţiei ţării sale, la finalul Jocurilor.

Un alt biatlonist ucrainean, Dmitro Suiarko, a cucerit medalia de bronz în proba la care a participat la Jocurile Paralimipce, rezervată sportivilor cu deficienţe de vedere, la o zi după ce locuinţa sa din Cernigov a fost distrusă în urma bombardamentelor ruseşti, adaugă publicaţia americană.

  • Ucraina a cucerit nouă dintre cele 18 medalii (6 de aur, 8 de argint, 5 de bronz) acordate marţi în întrecerile de biatlon.

Delegaţia ucraineană ocupă locul al treilea în clasamentul pe medalii, după ţara gazdă China (10-9-12), în timp ce pe poziţia a doua se află Canada (7-2-7).

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!