Victoria de la Palatul Victoria. Intalnirea reprezentantilor Guvernului cu Dragulescu si conducerea COSR poate rezolva scandalul primelor: "Am inceput anul bine"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Ianuarie 2016, 19:36
Data actualizarii: Duminica 03 Ianuarie 2016, 20:55

Scandalul primelor din sportul romanesc, iscat dupa premierea handbalistelor echipei nationale, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial din decembrie 2015, s-ar putea incheia destul de rapid si cu o victorie pentru initiatorii "revoltei".

Marian Dragulescu, gimnast care s-a revoltat in urma cu o saptamana, acuzand Guvernul ca ii discrimineaza pe unii sportivi, s-a intalnit astazi cu mai multi reprezentanti de la Palatul Victoria, dar si cu seful COSR, Alin Petrache.

Acesta a iesit de la discutiile de la Palatul Victoria multumit, anuntand ca "mesajul nostru a fost foarte bine inteles".

"Pana la urma, mesajul nostru a fost foarte bine inteles, a fost foarte clar. Unul singur si clar: vrem echitate, vrem sa fim tratati la fel. Mesajul a ajuns unde trebuie, de aceea a avut loc aceasta intalnire. Este un principiu sanatos, corect fata de toti sportivii. De acum inainte, acesta va fi aspectul care va guverna - ceea ce este foarte important pentru noi", a spus sportivul, medaliat la JO, CM si CE, citat de Prosport.

De asemenea, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a completat pentru Mediafax: "In urma intalnirii pe care am avut-o cu sportivii romani, luam in calcul stabilirea unui mecanism prin care sa avem prime mai mari pe criterii bine definite. Este clar ca acest calendar de implementare a mecanismului trebuie facut in perspectiva Olimpiadei din 2020. Mecanismul trebuie sa fie implementat pana atunci", a spus Suciu.

"Nu vorbim de sume foarte mari, trebuie sa avem programarea legala si mecanismul bugetar care sa ne permita aceste majorari. Este vorba despre un mecanism pe care acum, cel putin, nu il avem ca sa premiem in urma asa cum ne-au solicitat dansii", a adaugat Suciu.

La intalnirea sportivilor cu reprezentantii Guvernului au mai participat Tiberiu Dolniceanu, Andreea Chitu si Corina Caprioriu, cu totii sportivi medaliati la JO, CM si CE.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!