Vladimir Putin Anatoly Karpov Arkady Dvorkovich FIDE Sah Sporturi

Uite că se poate! Președintele rus al unei federaţii internaţionale a criticat războiul lui Putin

Șeful FIDE, Arkady Dvorkovich, a fost și viceprim-ministru în guvernul Rusiei între 2012 și 2018.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 09:21
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 09:23

Arkady Dvorkovich, şeful Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), care a fost viceprim-ministru al Rusiei în perioada 2012-2018, a condamnat războiul într-un interviu acordat publicaţiei americane Mother Jones, scrie news.ro.

”Războaiele sunt cel mai rău lucru din viaţă. Orice războaie. Oriunde. Inclusiv acest război (n.r. - cel pornit de Vladimir Putin prin invazia Ucrainei).

Ele nu iau doar vieţi preţioase, ci îndepărtează visele şi aspiraţiile, îngheaţă şi distrug relaţiile şi legăturile”, a spus Dvorkovich dintr-un loc nedezvăluit din Rusia, citat de BBC. 

FIDE a exclus Rusia din competițiile de șah

La începutul acestei luni, oficialii FIDE au condamnat în unanimitate Rusia pentru invazia sa şi au interzis Rusia şi Belarusul din competiţie.

De asemenea, i-a retras titlul de ambasador pe viaţă fostului campion mondial la şah Anatoly Karpov.

Marele Karpov, colaboratorul obedient al lui Putin

Karpov este în prezent deputat și a votat în Duma de Stat a Rusiei pentru recunoaşterea celor două regiuni din estul Ucrainei susţinute de separatişti, scrie news.ro, care mai precizează că mai mulţi jucători de şah ucraineni l-au criticat pe Dvorkovich pentru activitatea sa anterioară în guvernul rus.

Modifică setările cookies