Țiriac face o dezvăluire surprinzătoare! Ce a făcut cu avearea cel mai bogat om din România

Ion Tiriac Sporturi Ion Țiriac / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2024, 16:28
Data actualizarii: Sambata 16 Martie 2024, 16:35

La cei 84 de ani ai săi, Ion Țiriac este considerat, în momentul de față, cel mai bogat om din România.

Deși în 2007 Țiriac a devenit primul miliardar al României, fostul jucător de tenis susține că nu are bani și că și-a donat deja averea către funadația pe care o deține.

"V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota.

Nu sunt bogat, am dat totul Fundației. Și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții", a spus Ion Țiriac, pentru GSP.

Forbes susține că Ion Țiriac, fost campion de tenis, deține o avere de aproximativ 2,1 miliarde de dolari. Succesul său se datorează abilităților sale de investitor, el construindu-și imperiul prin plasamente strategice în domenii precum sectorul bancar, asigurările și, ulterior, imobiliarele.

Fundația Ion Țiriac: 20 de ani de implicare în proiecte sociale și de mediu

Fundația Ion Țiriac, înființată la inițiativa fostului campion de tenis, se dedică de peste 20 de ani sprijinirii cauzelor sociale și de mediu. Resursele fundației sunt investite în numeroase proiecte care contribuie la dezvoltarea comunităților și la protejarea mediului înconjurător.

Ion Alexandru Țiriac, fiul lui Ion Țiriac, a dezvăluit detalii despre domeniile în care fundația investește: "Fundația Țiriac donează anual sume semnificative către cămine de copii, azile de bătrâni, sportive, școli, grădinițe, spitale. De asemenea, contribuim la plantarea de copaci, construirea de biserici, campusuri sportive și oferim sprijin în situații de urgență, precum inundații, incendii sau cutremure."

Ion Țiriac alocă anual 25% din profitul companiei sale către proiecte caritabile, potrivit fiului său. "Din 1990, am donat sute de milioane de euro. Am ales să nu facem publică această informație, dar pot spune că 25% din profitul nostru, după plata taxelor, merge către caritate sau ajutoare. Acest lucru va continua cât timp va exista fundația", a declarat fostul tenismen.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!