România, prima victorie la turneul amical dinaintea JO de la Paris

Romania JO de la Paris Sporturi Tudor Fulea / Sursă Foto - Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 17:13
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 17:12

Naţionala de polo a României participă, între 4-7 iulie, la un puternic turneu internaţional în Serbia, în pregătirea JO de la Paris. Tricolorii au obţinut, sâmbătă, prima victorie, în compania reprezentativei Franţei.

România a câştigat partida de sâmbătă cu scorul de 8-7, iar în cursul serii va disputa penultimul meci test de la Sabac, cu naţionala Australiei. Goluri României au fost marcate de Fulea 3, Georgescu 2, Oltean, Neamţu şi Oanţă, câte 1.

În primele partide, tricolorii au fost învinşi de Serbia, cu 13-7, respectiv de Muntenegru, cu 10-6. Ultimul meci din Serbia va avea loc duminică, în compania Germaniei. Cu excepţia acestei echipe, toate celelalte adversare ale tricolorilor sunt sunt şi ele calificate la JO de la Paris.

La revenirea în ţară, jucătorii antrenaţi de Bogdan Rath vor susţine ultimul cantonament la Izvorani (9-21 iulie). În pregătiri se află jucători de la echipele Spandau 04 Berlin, EN Tourcoing, PannErgy MVLC Miskolc, Steaua Bucureşti, CSM Oradea, Dinamo Bucureşti.

Naţionala de polo a României s-a calificat la JO datorită clasării pe locul 10 la Campionatul Mondial, fiind prima echipă eligibilă în urma retragerii din competiţia de la Paris a Africii de Sud.

România va juca la JO în grupa A, cu Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru. În grupa B au fost repartizate Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia şi Franţa.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

news.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!