Vasili Lomacenko Box Război în Ucraina Sporturi

Revenire spectaculoasă în box! Ucraineanul Vasili Lomacenko se întoarce în ring după ce a fost pe front

Ucraineanul Vasili Lomacenko va reveni în ring.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 17:05
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 17:21

Boxerul ucrainean Vasili Lomacenko, care se pregătea în străinătate în vederea unui meci, în luna februarie, pentru a-şi recâştiga centura mondială la categoria uşoară, a renunţat la acest obiectiv şi a plecat în ţara sa natală pentru a se alătura efortului de război după invadarea Ucrainei de către armata rusă, iar acum revine în ring.

„Loma”, de două ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, nu a pregetat când a auzit de atacul Rusiei asupra Ucrainei.

„Am luat o decizie clară, una normală pentru orice bărbat atunci când ţara sa natală este atacată şi trebuie să o apere”, a spus Lomacenko, care acum se pregăteşte pentru meciul cu americanul Jamaine Ortiz, programat sâmbătă, la New York.

„Primele zile ale războiului au fost cele mai dificile.În acele prime zile, armata rusă a avansat foarte mult, rapid, preluând un oraş după altul şi mergând spre Kiev. Deci nu puteai înţelege clar ce ar putea să se întâmple mâine în zona ta, în regiunea ta. Am descoperit însă că ucrainenii sunt plini de hotărâre şi viteji, am stat lângă oameni gata oricând să moară pentru patria lor”, a arătat Loma.

El a menţionat că experienţa sa din box şi condiţia fizică l-au ajutat până la un punct.

„Atât fizic, cât şi mental în box trebuie să ai această conştientizare a pericolului când eşti în ring. Trebuie sa fii permanent în gardă pentru a te proteja, pentru ca adversarul să nu te rănească. Desigur, nu poţi compara un sport, chiar şi boxul, cu o luptă când pe la urechi îţi zboară gloanţe şi de sus cad rachete. Dar totuşi, faţă de alţii care nu aveau nicio pregătire sportivă, am avut unele avantaje”, a spus „Loma”.

Întrebat ce mesaj îi transmite lui Putin, „Loma” a spus: „Va fi judecat de Dumnezeu”.

El a precizat că a putut pleca din ţară pentru a-şi continua cariera sportivă deoarece situaţia de pe teren s-a îmbunătăţit substanţial.

„Sunt mândru că voi reprezenta din nou în ring ţara mea, Ucraina”, a mai spus el.

Învingătorul din partida de sâmbătă, de la Madison Square Garden, îl va înfrunta apoi pe campionul en titre la categoria uşoară, americanul Devin Haney.

Modifică setările cookies