Pleacă David Popovici din România? Cum a răspuns Dumitru Dragomir

david popovici Dumitru Dragomir Romania Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 16:20
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 16:45

Sportivul în vârstă de 18 ani a devenit o țintă pentru colegiile din Statele Unite. 

David Popovici mai are contract cu CS Dinamo până după Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Superstarul natației mondiale a fost transferat de gruparea din Ștefan cel Mare de la CSA Steaua, împreună cu antrenorul Adrian Rădulescu și cu tot staff-ul. După un an 2022 senzațional, în care a doborât și recordul mondial în proba regină - 100 m liber - Popovici a intrat în lumina reflectoarelor specialiștilor înotului. 

Publicațiile de profil i-au acordat spații ample, iar foșii mari sportivi au vorbit la superlativ despre înotătorul în vârstă de 18 ani. În tot acest timp, s-a vorbit și despre varianta ca Popovici să meargă la un colegiu în Statele Unite, unde au progresat mai mulți sportivi români, de-a lungul timpului. În NCAA concurența e serioasă, iar sportivii beneficiază de un mediu excelent de pregătire. 

Chiar dacă a lăsat mereu să se înțeleagă că nu va pleca din România, subiectul persistă. Dumitru Dragomir, fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat subectul în stilul său caracteristic. 

„Nu ai ce să-i faci dacă vrea să plece. Dacă vrea să plece înseamnă că vrea să ducă la condiții bune, îți dai seama la un asemenea sportiv, un fenomen. Ușor, două, trei milioane la semnătură, îi dă case, îi dă de toate ca să pună mâna pe un asemenea sportiv și junior”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik. 

"Rezultatele din ultimii doi ani au fost mai mult decât ne așteptam"

Carmen Bunaciu, fosta mare înotătoare a României, a vorbit recent pentru Sport.ro, despre David Popovici. 

"Sunt minunate aceste rezultate ale înotătorilor români, și cele de la seniori, și cele de la juniori. Sunt extraordinare, pentru că vin după foarte multă muncă. Avem sportivi foarte talentați și antrenori entuziaști. Sper ca toți să fie sănătoși și să aibă aceeași plăcere de a se antrena și de a concura. 

Rezultatele din ultimii doi ani au fost mai mult decât ne așteptam. Mult mai bine. E o bucurie uriașă că înotul românesc a revenit în elită. Mă bucură și organizarea Campionatelor Europene de juniori de anul trecut. S-a creat o emulație în țara noastră în privința înotului, care cred că face foarte mult bine acestui sport. De altfel, cred că nu doar înotul se află într-un reviriment, ci întregul sport românesc. 

Secretele acestei generații cred că sunt dăruirea, modestia, activitatea făcută cu sufletul și, nu în ultimul rând, talentul dat de Dumnezeu. Până acum aveam talent, dar cred că aceasta e o generație care a conștientizat că fără muncă multă și constantă nu se poate face performanță la cel mai înalt nivel", a spus Carmen Bunaciu. 

VIDEO Declarații acordate de David Popovici la Gala Sportului Românesc

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!