Paul Georgescu, campion mondial la inot in ape inghetate, a depasit un nou record! Ce a facut romanul

Paul Georgescu, campion mondial la inot in ape inghetate, a depasit un nou record! Ce a facut romanul

Fost poloist de performanta la clubul Steaua, inotatorul roman Paul Georgescu (41 de ani) a reusit performante fabuloase in competitii la care putini oameni se incumeta sa participe.

In viata de zi cu zi profesor de educatie fizica la o scoala privata din Bucuresti, sportivul nostru a avut pasiunea "nebuna" de a-si testa limitele fizice in ape reci si chiar inghetate.

De altfel, dupa ce a izbutit sa traverseze toate canalele importante ale lumii (Canalul Manecii, Canalul Catalina, Canalul Nordic etc.), Paul Georgescu a devenit campion mondial in ape inghetate (cu temperaturi putin sub 0 grade Celsius), in proba de 500 de metri. De asemenea, abosolut impesionant, Georgescu e primul om din lume care a inotat o mila (1600 de metri) la Cercul Polar, in Antarctica, oprind cronometrul la 22 de minute si 46 de secunde. 

Miercuri, Paul Georgescu a parcurs distanta uluitoare de 3.5 km in apa ingheatata in doar o ora. Temperartura a apei a fost in jur de 4.3 - 4.5 grade celsius. Deocamdata, acesta este un record neoficial mondial de inot in apa inghetata. 

"In ultimele sute de metri, gura mea a fost inghetata. Am inghitit apa din lac in timp ce incercam sa imi controlez muschii de la gura inghetati. A trebuit sa ma opresc si am fost ingrijorat ca nu voi termina. Dar dintr-o data, totul s-a terminat", a declarat Paul Georgescu pentru International Ice Swimming Association.

Well done to Paul Georgescu from Romania. Paul has just completed an astonishing distance of 3.5km in the ICE in just...

Publicată de International Ice Swimming Association pe Miercuri, 10 februarie 2021

Romanul l-a avut ca observator oficial pe cel mai mare nume in inotul in ape deschise si inghetate din lume, Petar Stoychev.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Prioritățile pe care Ioana Mihăilă le are la conducerea Ministerului Sănătății
BRAT
Modifică setările cookies