Pas istoric! Coreea de Sud si Coreea de Nord anunta candidatura comuna pentru organizarea JO 2032

Pas istoric! Coreea de Sud si Coreea de Nord anunta candidatura comuna pentru organizarea JO 2032

Vezi si - Dragostea chiar trece prin stomac! BOMBA: Mia Khalifa s-a cuplat! Cine este barbatul care a cucerit-o pe starleta XXX

Coreea de Nord si Coreea de Sud au convenit sa coopereze in vederea depunerii unei candidaturi comune la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 2032, au anuntat cele doua tari intr-un comunicat publicitatii miercuri, dupa intalnirea dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un si preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, informeaza agentiile Yonhap si Reuters.

Comunicatul precizeaza, de asemenea, ca s-a cazut de acord in privinta unei "participari comune" la competitiile internationale, inclusiv la Olimpiada de vara din 2020, care va avea loc la Tokyo.

Ideea unei candidaturi comune la JO de vara din 2032 a fost lansata saptamana trecuta de ministrul Sportului de la Seul, Do Jong-hwan.

Do a precizat ca gazduirea Jocurilor de catre cele doua Corei se va baza pe succesul Jocurilor Olimpice de iarna care au avut loc anul acesta la PyeongChang, unde participarea Coreei de Nord a ajutat la detensionarea situatiei din peninsula coreeana.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 2,5 de milioane de persoane au murit pe glob din cauza Covid-19. Care sunt cele mai afectate regiuni
BRAT

Modifică setările cookies