Sporturi

Oscar Pistorius, eliberat din inchisoare la mai putin de un an de la incarcerare. Atletul care si-a ucis logodnica, in arest la domiciliu

Oscari Pistorius, atletul paralimpic care si-a ucis logodnica cu mai multe focuri de arma, va fi eliberat la mai putin de un an de la decizia de incarcerare.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Octombrie 2015, 16:53
Data actualizarii: Joi 15 Octombrie 2015, 16:59

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca si-a ucis logodnica, pe Reeva Steenkamp, in noaptea de Sf. Valentin din 2013, va fi eliberat conditionat pe 20 octombrie, au anuntat joi autoritatile sud-africane.

Comisia de eliberari conditionate, care s-a reunit joi, "a aprobat eliberarea conditionata a lui Oscar Pistorius incepand din 20 octombrie", potrivit unui comunicat publicat de serviciile penitenciarelor. 

Oscar Pistorius nu va scapa insa in totalitate de justitie, deoarece parchetul a facut apel impotriva condamnarii sale pentru "ucidere involuntara" si cere ca faptele sa fie incadrate la "crima". 

Acest nou proces va avea loc incepand din 3 noiembrie, la Curtea Suprema de Apel, care poate sa modifice verdictul initial si sa-l condamne pe Pistorius la o pedeapsa mai grea sau sa decida retrimiterea procesului la prima instanta.

Modifică setările cookies