OFICIAL Marc Marquez pleacă de la Honda! Anunțul a fost făcut de echipa japoneză

Marc Marquez Honda Sporturi Marc Marquez
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2023, 18:31
Data actualizarii: Miercuri 04 Octombrie 2023, 18:36

Pilotul spaniol Marc Marquez, de şase ori campion mondial de MotoGP, se va despărţi de Honda la finalul sezonului, cu un an înainte de expirarea contractului său, a anunţat miercuri echipa japoneză.

„Cele două părţi au convenit că este în interesul lor ca fiecare să meargă pe alt drum viitor pentru a-şi atinge cel mai bine obiectivele şi ţintele respective”, a indicat Honda Racing Corporation într-un comunicat, punând capăt unei colaborări de unsprezece ani cu pilotul în vârstă de 30 de ani.

Marquez a confirmat plecarea sa pe X (fosta Twitter), salutând totodată relaţia pe care o are cu echipa sa Honda-Repsol. „Mulţumesc pentru această călătorie extraordinară! 11 ani de viaţă comună. Noi am împărtăşit momente de neuitat”, a scris el, evocând „bucurii, momente dificile, dar mai ales o relaţie cu totul unică”.

Cu Honda, pilotul catalan a obţinut şase titluri mondiale, cinci triple coroane, 59 de victorii în Mari Premii, terminând de 101 ori pe podium, însă din anul 2020 i-a fost greu să revină la cel mai înalt nivel în disciplina sa.

De la începutul lui septembrie, zvonuri persistente au anunţat că Marquez pleacă la Ducati-Gresini, echipa satelit a constructorului italian, alături de fratele său, Alex.

Marc Marquez are șase titluri mondiale în palmares

În timpul MP al Indiei de la sfârşitul lunii septembrie, directorul sportiv al echipei de uzină a Ducati, Paolo Ciabatti, a asigurat că Gresini aşteaptă răspunsul lui Marquez.

În campionatul mondial al piloţilor, Marquez este pe locul 15, cu doar 64 de puncte, foarte departe de liderul italian Francesco Bagnaia (319 puncte) şi de spaniolul Jorge Martin (316) ambii pe Ducati-uri oficiale, dar la echipe diferite.

De la primul său sezon în elită în 2013, încununat de primul său titlu la MotoGP, Marquez a fost în top până ce a suferit o căzătură şi s-a accidentat la braţ în timpul primei curse a sezonului 2020.

A urmat un drum al crucii pentru spaniol, cu mai multe operaţii (4 la braţ), reveniri şi decepţii, dar şi alte probleme fizice.

Marquez a fost campion mondial la categoria regină în 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 şi 2019.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!