Sporturi

”De pe parchet la Parchet”. L'Equipe o prezintă pe Laura Codruța Kovesi, vicecampioana europeană la baschet devenită procuror

Francezii amintesc despre cariera sportivă a româncei, întreruptă când aceasta avea 22 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 11:48
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 12:02

Cotidianul francez L'Equipe prezintă astăzi cariera sportivă a româncei care este procurorul general al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi (48 de ani).

Sub titlul ”De pe parchet la Parchet”, ziariștii din Hexagon aduc aminte de pasiunea pentru baschet a celei care a fost procuror-șef al DNA.

”Marea ei realizare: o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989”

”Acum recuperează miliardele de euro din fonduri europene, din TVA sau din diverse ajutoare luate fraudulos. Însă între 7 și 22 de ani a fost o baschetbalistă înverșunată. 

Marea ei realizare: o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989, când România s-a înclinat la limită (57-58) în fața Cehoslovaciei.

Înaltă de 1,80 metri, pivotul Laura Codruța Lascu (numele ei de fată) avea 16 ani și juca la CSȘ Mediaș, campioana națională a categoriei”, scriu cei de la L'Equipe.

Kovesi: ”Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat”

Francezii amintesc și o declarație a procurorului general al Parchetului European.

”Baschetul este cel mai frumos sport. Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat, m-a învățat ce înseamnă dreptatea și cum nu trebuie niciodată să abandonezi”, mărturisea Kovesi în 2020 în podcast-ul SportED Talks.

Modifică setările cookies