JO DE IARNA PYEONGCHANG 2018 // Trei romani intra astazi in competitie! 177 de cazuri de norovirus, sportivii nu au fost afectati

JO DE IARNA PYEONGCHANG 2018 // Trei romani intra astazi in competitie! 177 de cazuri de norovirus, sportivii nu au fost afectati

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang (POCOG) au anuntat luni existenta unui numar total de 177 cazuri de norovirus confirmate pana acum, insa delegatiile sportive sunt in continuare neafectate, informeaza agentia Reuters.

Conform POCOG, 19 cazuri noi au fost confirmate duminica dupa-amiaza. Oficialii sud-coreeni au precizat totodata ca, din cele 177 de persoane afectate, 68 si-au venit si au fost scoase din carantina, reluandu-si activitatea in cadrul Jocurilor.

Virusul, care provoaca diaree si varsaturi, a fost detectat cu cateva zile inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor, cand 1.200 de agenti de securitate au fost plasati in carantina, organizatorii apeland la soldati pentru a-i putea inlocui.

Niciun caz de imbolnavire in randul sportivilor nu a fost detectat pana in prezent. O epidemie similara, izbucnita in timpul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, i-a fortat pe mai multi concurenti sa rateze competitia.

POCOG a anuntat, totodata, ca mai multe agentii colaboreaza pentru a pune capat epidemiei, calitatea apei fiind testata, in timp ce la locurile de concurs, in restaurante, hoteluri si in locurile de cazare ale muncitorilor au loc inspectii sanitare.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNA - PYEONGCHANG 2018:
- Sportivii romani in competitii:
x 12,50 Raluca Stramaturaru, la sanie: simplu feminin, primele doua manse
x 14,00 Cornel Dumitru Puchianu, la biatlon: urmarire masculin (12,5 km)
x 14,50 Daniela Vasilica Haralambie, la sarituri cu schiurile: trambulina normala, individual feminin

- Se acorda medalii la snowboard (slopestyle feminin), patinaj artistic (proba pe echipe), biatlon (urmarire feminin si masculin), patinaj viteza (1.500 m feminin), sarituri cu schiurile (individual feminin) si schi acrobatic (movile masculin)

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum se transmite Sars-Cov-2. Un nou anunț făcut de OMS
BRAT