Cum au reacționat cei de la CSA Steaua după ce Maria Boldor a fost depistată pozitiv

Maria Boldor csa steaua Maria Boldor depistata pozitiv Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 20:13
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 20:56

Floretista a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanţa cu care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în 2016.

CSA Steaua a confirmat, într-un comunicat, faptul că sportiva Maria Boldor a fost suspendată provizoriu pentru dopaj şi a precizaat că floretista a cerut analiza eşantionului B.

În aşteptarea rezultatelor finale, s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi, a precizat clubul bucureştean.

CSA Steaua a suspendat-o provizoriu pe Maria Boldor

“Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti Doping, privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi.

Clubul Sportiv al Armatei susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

Floretista Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanţa cu care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în 2016.

VIDEO Ana Maria Brânză, despre cazul de dopaj din scrimă

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!