david popovici david popovici otopeni Europeanul de juniori Sporturi

Azi începe Europeanul de juniori de la Otopeni! În ce probe va concura David Popovici

România, pe harta înotului european. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 08:18
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 08:30

Cei mai buni înotători juniori ai Europei vor concura în premieră în România, la Campionatele Europene de înot pentru Juniori, competiție care se va desfășura în Complexul Olimpic de Natație Otopeni, începând de marți până pe 10 iulie.

Revelația Campionatului Mondial de la Budapesta, David Popovici va fi protagonistul competiției de la Otopeni. Puștiul minune al natației mondiale în vârstă de 17 ani, va concura în 4 probe: 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber  și ștafeta de 4x100m liber.

  • David Popovici

În probele individuale se va înota pe distanțe între 50 și 1500 m, în probele de ștafetă se va concura la 4x100 m liber, 4x100 m mixt masculine și feminine, iar ștafetele combinate masculine-feminine vor înota 4x100 m liber și 4x100 m mixt.

Programul competiției

În fiecare zi a concursului, seriile de calificare se vor desfășura dimineața, începând cu ora 10:00, iar semifinalele și finalele în a doua parte a zilei, începând cu ora 17:00.

David Popovici, New Thorpedo

Presa internațională a acordat spații largi sportivului de la Dinamo. Ziarul Marca a titrat după performanța lui David în Duna Arena. ''Dublă istorică pentru tânărul Popovici, care s-a impus şi la 100 m liber'' şi ''Noul fenomen al stilului liber''. ''Noul campion este chemat să scrie multe pagini glorioase din sportul său. A confirmat asta în primele lui declaraţii imediat ce a ieşit din piscină. 'Acesta este doar începutul unui drum lung, lung', s-a aventurat Popovici cu multă încredere în sine'', conform ziarului spaniol.

The Times l-a supranumit printr-un joc de cuvinte ''noua torpilă'' (New Thorpedo), cu referinţă la marele campion australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic şi de zece ori campion mondial în probele de la stilul liber. Thorpe, regele probei de 200 m liber, a devenit la doar 15 ani cel mai tânăr campion mondial la 400 m, dar, conform Times, acum toţi ochii sunt pe ''Thorpedo, un adolescent talentat, care şi-a depăşit colegii mai în vârstă şi mai experimentaţi şi care posedă aceleaşi atribute fizice şi perspicacitate tactică care l-au făcut pe australian cel mai bun la stilul liber din toate timpurile''.

Modifică setările cookies