FOTO Daniel Natea, performer în Republica Dominicană. România este cea mai puternică națiune la sambo

dANIEL nATEA Romania Sambo Sporturi
Alexandru Ganci
Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 22:45
Data actualizarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 22:46

Pentru prima dată în istorie echipa României a reușit să câstige medalia de aur pe echipe la Campionatul Mondial de Sambo pe Plajă desfășurat în Republica Dominicană.

România a învins în finală echipa Kazahstanului, la sfârșitul celui mai greu turneu de sambo pe plajă organizat până acum, cu o participare record din întreaga lume.

Alături de medalia pe echipe România a mai castigat trei medalii de aur prin Volha Maleika, Bianca Prodan și Daniel Natea și trei medalii de bronz prin Cristina Blănaru, Cristina Bondar și Gabriel Rima.

Medaliile de la individual au fost obținute la sfârștitul unui turneu care a durat șapte ore, a început pe caniculă și s-a încheiat pe ploaie, cu câteva minute înainte sa înceapa o furtună tropicală.

Cel mai bun luptător din competiție a fost Daniel Natea care a câștigat titlul greilor, pentru care au luptat un număr record de 17 competitori.

După rezultatele de la Europene și cele de zilele trecute, România se prezintă în formă foarte bună pentru Campionatele Mondiale din acest an și pentru World Combat Games.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!