SPECIAL | Fetele munților în "Fabrica de luptătoare" de la Piatra Arsă

Sambo Fabrica de luptatoare piatra arsa reportaj la piatra arsa Sporturi
Alexandru Ganci
Data publicarii: Marti 22 August 2023, 18:40
Data actualizarii: Marti 22 August 2023, 18:59

Sport.ro va prezintă o zi din viața tricolorelor de la Sambo, aflate în cantonament, în inima munților.

Când soarele nu răsărit încă bine, o voce puternică le adună pe luptătoarele de sambo pe platoul din fața cabanei de la Piatra Arsă.

Departe de iubiți, soți, copii și familie, luptătoarele se pregătesc pentru înca o zi grea de antrenament.

Reportaj la Piatra Arsă

Antrenorul de lot și președintele Federației Române de Sambo, Viorel Gasca, este mereu agitat, încercând să controleze fiecare aspect al antrenamentului. Mai e puțin până la debutul sezonului de toamnă, cu Campionatele Mondiale și World Combat Games și totul trebuie să fie perfect.

Lotul este unul dintre cele mai puternice din lume, cu campioane mondiale și europene, cu o experiență uriașă în sportul făcut celebru de Khabib Nurmagomedov și Fedor Emelianenko. La antrenament nu contează însă medaliile, nu contează trecutul ci doar ce se întâmplă concret în fiecare zi.

Antrenamentele sunt extrem de dure, dar urmărite știintific. În fiecare săptămană, sportivele au analiza completă de sânge și, în funcție de aceasta, se reglează nutriția, volumul și tipul de antrenament. Deși sunt rupte de lume și de societate, luptătoarele beneficiază de cele mai moderne sisteme de monitorizare a performanței.

Toate sunt veterane ale cantonamentului, iar acest tip de antrenament a dat roade. În aprilie s-au întors cu medalii la șase categorii din șapte de la Campionatele Europene, iar la Mondiale miza este mult mai mare, așa cum sunt și așteptările.

Ziua este lungă la Piatra Arsă, dar după masa de seară și recuperare nu este prea mult timp pentru telefoane și social media. Sunt atât de obosite încât adorm imediat cum se aseaza în pat. Vor fi trezite iar când răsare soarele de vocea antrenorului, dar până atunci pot să viseze la cei cei drag și la medaliile pe care le vor sărbatori împreună

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!