VIDEO Dacia a prezentat mașina cu care vrea să dea lovitura în cea mai dificilă cursă din lume, Raliul Dakar (P)

Raliul Dakar Dacia Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 10:17
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 10:29

Piloții cu 14 titluri mondiale vor goni cu mașina în deșert. SandRider este numele cu care Dacia a botezat mașina pentru Raliul Dakar.

SandRider este un vechicul special creat pentru cursele rally-raid și va folosi combustibil sintetic! Ca mașina să fie cât mai ușoara, au fost păstrate doar panourile de caroserie absolut necesare, fără niciun element decorativ.

Prima participare la o competiție va fi în octombrie. la Raliul Marocului. De nouă ori consecutiv campion mondial de raliuri, Sebastien Loeb este cel mai titrat pilot care va goni cu Dacia SandRider.

"Primul lucru pe care îl înveți când vii din WRC e că nu poți conduce la fel de repede cum erai obișnuit, pentru că nu știi ce se va întâmpla când ajungi în vârful unei creste", a declarat pilotul. 

Ca și Sebastien Loeb, Nasser Al-Attiyah este o legendă în Dakar și a cucerit cinci titluri. Cristina Gutierrez este prima femeie pilot de raliu din Spania.

"Le mulțumim românilor, țara e atât de frumoasă, avem nevoie de toată susținerea pentru echipa noastră", a spus Nasser Al-Attiyah.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!