GALERIE FOTO Ce este padbol, sportul la care naționala României e campioană mondială. Viitor strălucitor + obiective mărețe pentru FRP: ”Vrem performanță!”

padbol Cristi Pulhac Federația Română de padbol Sporturi Conferință de presă FRP x Maxbet (joi, 13.06.2024) / Sursă Foto - Sport.ro
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 19:26
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 19:26

Padbolul a fost inventat în 2010 în Argentina și are la bază mai multe sporturi - fotbal, tenis, padel și squash.

”Padbolul este urmașul cu mult mai evoluat al tenisului de picior”, scrie padbol.ro. În România, acest sport a luat amploare mai ales după ce echipa națională a câștigat în 2023 Campionatul Mondial organizat în Brazilia, America de Sud.

Ce este padbol, sportul la care naționala României e campioană mondială. Viitor strălucitor + obiective mărețe pentru FRP: ”Vrem performanță!”

Federația Română de padbol a împlinit joi un an de la înființare, iar în cadrul unei conferințe de presă, președinta Elisabeta Gherghișan a evidențiat că își dorește o infrastructură cât mai ridicată în acest sport, dar și crearea unor centre de antrenament specifice sportului respectiv.

  • Conferință de presă FRP x Maxbet (joi, 13.06.2024) / Sursă Foto - Sport.ro

”Împlinim un an de zile de la înființare. Ne dorim să creștem și imaginea padbolului, dar și popularitatea. Avem nevoie de parteneri puternici care să ne susțină în organizarea turneelor și sperăm să ne menținem campioni mondiali. Ne dorim să creștem atât infrastructural, cât și să avem cât mai multe centre de antrenament. Vrem să atragem tinerii. Vrem să facem performanță de la juniori, până la seniori. Avem și jucători de vârste mai înaintate. Sperăm și ne dorim să fie de bun augur totul”, a spus Elisabeta Gherghișan.

La aceeași conferință au participat și cei doi campioni mondiali cu naționala de padbol a României. E vorba despre Olivian Surugiu, fostul mijlocaș de la Universitatea Craiova, Gaz Metan Mediaș sau Pandurii Tg. Jiu, dar și Victoraș Popescu.

”A fost o experiență foarte frumoasă. Ne-am bucurat că am putut să trăim acele momente unice și sperăm ca pe viitor să mai putem retrăi dacă se poate acele momente. A fost ceva frumos, ceva de vis”, a spus Victoraș.

În completarea lui, Surugiu și-a exprimat bucuria față de adjudecarea titlului de campion mondial: ”Experiență unică. Ne bucurăm că am reușit să aducem titlul mondial și de ce nu pe viitor să mai performăm la astfel de evenimente”.

  • În Padbolul românesc există deja două ligi - Liga 1 & Liga 2. Peste 16 cluburi sunt afiliate acestora și în jur de 150 de jucători sunt legitimați. Pentru naționala României urmează participarea la European Padbol Cup care se va desfășura în România în acest an, iar FRP așteaptă acum avizul pentru a organiza și Campionatul Mondial

Pe lângă Elisabeta Gherghișan și cei doi campioni mondiali la padbol, la conferința de presă de joi a mai participat și Cristi Pulhac: ”Mă bucur foarte mult că sunt alături de acești doi campioni”, a spus fostul internațional român cu trei prezențe la prima reprezentativă de fotbal.

”Îi felicit și eu cu ocazia asta. Știu ce înseamnă să faci sport. Padbolul e un joc care poate atrage copiii și chiar îi încurajez pe părinți. E bine să încercăm tot felul de sporturi. Și eu am încercat după fotbal altele. Mă bucuri că sunt alături de ei. Sportul înseamnă sănătate. Felicitări și bravo vouă!”, a încheiat Pulhac.

La acest eveniment au mai participat și Jean Vlădoiu și Gică Mihali, doi foști mari internaționali români. Conferința de joi a fost organizată cu scopul de a fi anunțat parteneriatul dintre Federația Română de padbol și Maxbet.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!