Cristi Pulhac e convins: ”Nu mai avem jucători ca Hagi și Mutu! Asta contează acum”

Cristi Pulhac EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024 Cristi Pulhac / Sursă Foto - Sport.ro
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 14:40
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 14:42

Naționala României se află în acest moment în Germania și se pregătește de Campionatul European din 2024.

Selecționata lui Edward Iordănescu debutează la turneul final transmis la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO luni, 17 iunie, de la ora 16:00, cu meciul împotriva Ucrainei de pe ”Allianz Arena”.

Cristi Pulhac e convins: ”Nu mai avem jucători ca Hagi și Mutu! Asta contează acum”

Prezent la o conferință la finalul căreia a stat de vorbă cu reprezentanții mass-media, Cristi Pulhac, fost internațional român cu trei prezențe la prima reprezentativă, a susținut că forța grupului e ”arma secretă” a lui Iordănescu Jr.

  • De asemenea, Pulhac consideră că nu mai există jucători individuali precum erau Gică Hagi și Adi Mutu pe timpuri

”(n.r. Care este arma secretă a selecționerului?) Forța grupului. Nu cred că în această campanie a fost un jucător ca pe vremuri! Cum erau Hagi sau Mutu. Forța grupului pe care a construit-o selecționerul, asta e. Nu cred că ne-a calificat vreun jucător. 

Sunt fotbaliști tineri, interesanți, dar acum jucăm cu niște echipe foarte bune. Eu abia aștept să-i văd! Trebuie să-i susținem. Sunt ai noștri”, a spus Pulhac.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!