CM 2022

Ce se întâmplă cu barajul pentru CM 2022, după suspendarea Rusiei. Anunțul făcut de The Guardian

Meciurile de baraj pentru calificarea la CM 2022 sunt programate pe 24 și 29 martie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 10:20
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 10:26

Cu mai puțin de o lună înaintea semifinalelor din play-off-ul pentru turneul final, FIFA și UEFA au hotărât ca Rusia să fie suspendată din toate competițiile ca urmare a războiului din Ucraina, astfel că naționala condusă de Valeriy Karpin nu își va mai putea juca șansa pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar.

Polonia ar urma să joace direct în finala barajului pentru CM 2022, după suspendarea Rusiei

Rusia ar fi trebuit să înfrunte în semifinale Polonia, la Moscova, pe 24 martie, însă FIFA nu a anunțat încă ce se întâmplă după suspendarea rușilor. Variantele inițiale erau ca Ungaria (Liga Națiunilor) sau Slovacia (locul 3 în grupa Rusiei din preliminarii) să înlocuiască naționala lui Valeriy Karpin și să joace împotriva Poloniei, însă acum nu ar mai fi de actualitate aceste opțiuni.

Publicația poloneză Meczyki, care citează The Guardian, scrie că FIFA a decis ca Polonia să se califice direct în finala barajului, unde urmează să întâlnească învingătoarea din partida Cehia - Suedia, pe 29 martie.

Informația a fost anunțată și de cunoscutul jurnalist italian Gianluca Di Marzio, dar și de Sky Sports.

După ce Rusia a decis să declanșeze războiul în Ucraina, Polonia a anunțat că nu va juca sub nicio formă împotriva rușilor în barajul de calificare la CM 2022, chiar dacă FIFA își dorea inițial ca echipa lui Valeriy Karpin să concureze sub un alt nume, fără imn sau drapel.

Robert Lewandowski, cel mai mare fotbalist polonez din istorie, a lăudat inițiativa federației din țara sa.

„Decizia corectă! Nu îmi pot imagina să joc un meci împotriva Rusiei în situația în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și suporterii ruși nu sunt vinovați pentru asta, însă nu putem sta cu mâinile în sân”, a spus Robert Lewandowski pe Twitter.

Tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale din 2022 este programată în aprilie, iar turneul final se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022.

Modifică setările cookies