GALERIE FOTO Campionatul național la care participă sportivi din România și Republica Moldova începe astăzi în Tulcea!

endurocross Motociclism Nicoleta Olariu tulcea Turcoaia Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 13:49
Data actualizarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 13:54

Competiția este organizată în cariera de piatră din imediata apropiere a lacului Iacobdeal, din comuna Turcoaia.

Peste 80 de sportivi din ţară şi din Republica Moldova participă, sâmbătă, la prima etapă a Campionatului naţional de endurocross al României, aceasta fiind prima etapă de concurs de motociclism de o asemenea anvergură găzduit vreodată în apropierea Parcului Naţional Munţii Măcinului.

Concursul, organizat de clubul Aventura Parc Dobrogea, în cariera de piatră din imediata apropiere a lacului Iacobdeal, din comuna Turcoaia, se adresează exclusiv motocicliştilor din clasele A, B, C, Veterani şi Fete, care se vor întrece, începând cu ora 11,00, pe un traseu de aproape 12 kilometri, timp de circa trei ore.

"La nivel naţional avem un maxim de 50% din etapele de campionat care trebuie să fie făcute extrem, adică un pic mai greu decât normal, iar organizatorii de acum au vrut să facă "extrem". E multă rocă, e un traseu care supune la un foarte mare efort cauciucurile, dar şi sportivii", a declarat pentru AGERPRES vicepreşedinta Federaţiei Europene de Motociclism, reprezentantă a federaţiei din România, Nicoleta Olariu.

Număr record de participanți

Ea a menţionat că în concurs s-au înscris peste 80 de persoane, un număr record faţă de ediţiile precedente, şi şi-a exprimat speranţa ca în timpul evenimentului să nu se înregistreze incidente.

"S-a făcut verificarea traseului, s-au mai pus în anumite zone marcaje suplimentare şi sperăm să nu avem incidente. Oricum noi avem cel puţin două salvări, cel puţin una locală care să ştie drumurile şi una care poate să facă şi operaţii mici, cu medic specialist în traumatologie. Suntem pregătiţi să îi ajutăm pe oameni să meargă la maxim. E un titlu naţional care e pus în joc", a adăugat Nicoleta Olariu.

Cariera din apropierea lacului Iacobdeal a mai găzduit în anii trecuţi etape regionale ale Campionatului naţional de motociclism.

”Clasa 0, cea mai grea”

"Concurez în campionatul naţional de trei ani, iar pregătirea este cea mai grea parte. Am mai fost la Tulcea acum doi ani şi am câştigat la clasa Hobby. Acum sunt la Clasa 0, cea mai grea, şi sunt foarte mulţi sportivi aliniaţi la start. Sper să fiu printre primii cinci", a afirmat Gabi Ordean din Braşov.

Traseul propus de organizatori este unul provocator pentru participanţi.

"Ne-a surprins foarte tare zona. Şi la noi e munte, stâncă, sunt multe pârâie. Aici nu sunt pârâie, dar e foarte multă stâncă şi o să fie grav. Dacă nu mergi calculat, să îţi faci ritmul de mers, vor fi accidente. Traseul este bine marcat, doar că sunt bolovani care îţi apar în cale unde nu te aştepţi", a declarat Vlăduţ Florin Popa din Braşov, participant la clasa C.

Pentru administratorii lacului Iacobdeal, Campionatul naţional de motociclism a fost deschiderea sezonului turistic, iar cei peste 100 de participanţi au primit gratuit ciorbă de peşte, purceluş şi berbecuţ la proţap.

"Este pentru prima oară când lacul Iacobdeal găzduieşte un asemenea eveniment. Este minunat că organizatorii s-au gândit la acest loc. Un asemenea eveniment face cunoscută localitatea Turcoaia", a menţionat administratorul lacului Iacobdeal, Ana Ţăranu.

Federaţia Română de Motociclism organizează anul acesta patru campionate mondiale şi patru europene.

Foto și info: Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!