Bronz pentru Romania la Mondialele de scrima de la Rio. Echipa masculina de sabie a castigat finala mica, impotriva Iranului

Mihai Covaliu sabie scrima Tiberiu Dolniceanu Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2016, 22:52
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2016, 22:55

Echipa masculina de sabie a Romaniei a cucerit medaliile de bronz, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrima pe echipe in probe neolimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a dispus de Iran cu scorul de 45-35 in finala mica. 

Echipa antrenata de Mihai Covaliu, in componenta Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu (Ciprian Galatanu a fost rezerva), a dominat ostilitatile si s-a impus fara emotii. 

Tricolorii au avut un inceput ezitant, Teodosiu pierzand primul schimb cu Mojtaba Adebini (1-5). O prestatie excelenta a lui Dolniceanu, 9-1 cu Farzad Baher Aresbaran, a facut ca Romania sa preia conducerea, cu 10-6. Alin Badea a consolidat avantajul echipei noastre (5-4 cu Ali Pakdaman), iar Teodosiu a marit ecartul la 20-11 dupa disputa cu Baher Aresbaran. Badea a castigat si el releul cu Abedini, iar scorul a devenit 25-13, Dolniceanu impunandu-se la limita in fata lui Pakdaman (30-17). Badea si Teodosiu au cedat in confruntarile cu Baher Aresbaran, respectiv Pakdaman, iar scorul a devenit 40-32, inaintea ultimului schimb, castigat de Dolniceanu in fata lui Abedini, scorul final fiind de 45-35. 

In optimi, Romania a trecut de China cu scorul de 45-36, iar in sferturi a invins Italia, campioana mondiala en titre, cu 45-43, pierzand in semifinala cu Rusia, cu 24-45. Tricolorii au atins sferturile de finala la ultimele opt editii ale Mondialelor, dar precedentele doua nu au reusit sa prinda semifinalele. 

Finala se va disputa intre Rusia si Ungaria. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!