Sporturi

Auf Wiedersehen, Angela! Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, s-a apucat de sport la 40 de ani

Angela Merkel deținea funcția de prim-ministru din 2005.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Decembrie 2021, 08:46
Data actualizarii: Joi 09 Decembrie 2021, 08:49

Ieri, Olaf Scholz (63 de ani) a devenit oficial noul cancelar al Germaniei, luându-i locul Angelei Merkel, care ocupa din 2005 funcția echivalentă celei de prim-ministru.

Poreclit ”automatul” pentru sobrietatea sa și numit de cei de la Der Spiegel ”întruchiparea plictiselii în politică”, social-democratul Scholz a recunoscut că s-a apucat de sport la vârsta de 40 de ani.

”Așa începe pentru mine o zi perfectă, vâslind sau alergând”

”Am fost dintotdeauna un elev și un student foarte bun, dar total anti-sportiv. Acest lucru nu s-a schimbat până la 40 de ani, când soția mea mi-a spus: 'Fă-o!', așa că m-am apucat de canotaj și de jogging. Așa începe pentru mine o zi perfectă, vâslind sau alergând”, a explicat politicianul, care a fost și primar al orașului Hamburg.

”Canotajul, vâslitul în general, reprezintă o mișcare fantastică a întregului corp. Ce îmi mai place este că, atunci când vâslesc în barcă, am o cu totul altă perspectivă asupra Hamburgului, care a fost construit pe mai multe cursuri de apă”, a spus Scholz, care a mai recunoscut că nu-i place să asculte muzică atunci când face jogging.

Modifică setările cookies