GALERIE FOTO Andreea Cebuc, fetița “prea grasă” pentru a fi model a devenit campioană mondială 

Andreea Cebuc campioana mondiala Sporturi
Alexandru Ganci
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 12:12
Data actualizarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 12:34

Tatăl său a considerat ca este cazul ca fetița lui sa facă sport, iar artele marțiale păreau a fi varianta corecta. 

“Este greu sa dormi înainte de un meci important, nu imi este teama pentru mine, imi este teama sa nu-i dezamăgesc pe cei care cred in mine”, povestește Andreea Cebuc.

Meciul mare despre care vorbește este finala campionatului mondial de Wushu, forma sportivă a artelor marțiale chinezești.

Nu avea însă de ce să se teamă, toți cei care au crezut în ea au fost fericiți, Andreea este campioană mondială. 

Povestea Andreei Cebuc

“Nu cred că este greu să ajungi campion mondial, orice om poate să facă asta, dar trebuie sa muncești mult și să îți dedici viața sportului”, mai spune Andreea.

Andreea nu a început sa practice wushu pentru ca s-a îndrăgostit de filmele cu Bruce Lee sau Jackie Chan, așa cum a făcut o întreagă generație, ci pentru ca tatăl său a considerat ca este cazul ca fetița lui sa facă sport, iar artele marțiale păreau a fi varianta corecta. 

“Mergeam la cursuri de modeling sau la mici prezentări de moda pentru copii, iar cei de acolo spuneau mereu ca sunt grasă. Eu nu imi dădeam seama, nu mă consideram nici grasă, nici slabă, îmi plăcea insă mâncarea, dar orice copil vrea sa mănânce si e pofticios”. 

A fost momentul în care tatăl Andreei a decis ca este nevoie de sport. Iar de aici povestea a intrat în linie dreaptă. Andreea a descoperit pasiunea vieții sale, sportul de luptă.

Concurs după concurs a devenit tot mai buna, mai încrezătoare, sigura de faptul ca dacă muncești poți deveni campion mondial. 

Andreea Cebuc, dorință și pasiune pentru luptă

Dincolo de wushu, Andreea a luptat în kickboxing, fiind una dintre cele mai iubite luptătoare din DFS, iar în urma cu câteva zile a semnat un contract cu K-1, fiind prima luptătoare din România care va lupta in aceasta promoție.

Anul acesta nu se va încheia aici pentru Andreea Cebuc, ea va reprezenta România la Cupa Mondială de wushu, de data asta în calitate de favorită a categoriei sale.

După mulți ani, wushu-ul vine din nou în atenția publicului din Vest, în condițiile in care una dintre cele mai dominante campioane UFC, Zhang Weili, este la rândul sau practicantă de wushu, iar cum voința Andreei Cebuc este depășită doar de pasiunea sa pentru luptă, poate ca o vom vedea într-o bună zi în Octogon, pană la urmă si Gina Carano a început la fel ca ea. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!