Sporturi

A uitat cât are de înotat?! Moment incredibil: David Popovici a crezut că a încheiat cursa, deși mai avea două bazine!

David Popovici (17 ani) se află la Kazan, acolo unde participă la Campionatele Europene de natație în bazin scurt. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Noiembrie 2021, 16:14
Data actualizarii: Marti 02 Noiembrie 2021, 16:18

Speranța înotului românesc a participat la 400 de metri liber, acolo unde a ratat calificarea în finală, după o situație cu adevărat inedită. Tânărul înotător și-a oprit cursa după doar 14 bazine, în momentul în care era lider detașat, crezând că a ajuns la final. 

Popovici mai avea de parcurs două bazine, iar apoi a fost atenționat de pe margine că trebuie să continue, însă nu a reușit să recupereze secundele pierdute, ratând astfel calificarea în finală. 

  • David Popovici

VIDEO - Momentul în care David Popovici se oprește în timpul cursei 

Anunțul făcut de CS Dinamo 

De cealaltă parte, Robert Glință a reușit să se califice în semifinalele probei de 50 de metri spate, după ce s-a aflat pe locul 6 la general. 

"Campionatul European 2021 în bazin de 25 metri a debutat azi la Kazan, în Rusia. În prima reuniune, Robert Glință s-a calificat în semifinalele probei de 50 metri spate (locul 6 la general, cu 23,23 secunde). Azi după amiază, Robert va concura pentru un loc în finala probei.

Tot azi, David Popovici și-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu ”stop” neprevăzut. David a condus detașat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Și-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală.

O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum și încă învață, de la o cursă la alta. Și învață repede! ❤ Cândva, ne vom aminti amuzați că în cariera unui mare sportiv se întâmplă și mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 și 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!”, se arată pe contul de Facebook al lui CS Dinamo.

Modifică setările cookies