Sporturi

3 zile pana la Giro, Grosu si Tvetcov sunt primii romani din istorie care vor lua startul in Turul Italiei! Cei doi rutieri au fost confirmati

Au mai ramas doar trei zile pana la startul turului ciclist al Italiei, unul dintre cele mai importante din lume. Printre sportivii care vor pleca de la San Lorenzo al Mare se vor afla si doi romani, primii conationali care vor participa in Giro d'Italia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Mai 2015, 08:39
Data actualizarii: Joi 07 Mai 2015, 09:08

Daca timp de decenii intregi nu am avut nici macar un rutier care sa participe intr-un mare tur, in 2015 vom avea doi sportivi! Rutierii Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), dar si Serghei Tvetcov (Androni Giocattoli) au prins in-extremis un loc, urmand sa bifeze cel mai important tur de pana acum.

Grosu, care a facut un tur al Turciei foarte bun, se va numara printre cei nou rutieri ai echipei Nippo-Vini Fantini, al carei lider este italianul Damiano Cunego. Sportivul de doar 23 de ani i-a convins pe liderii echipei ca merita un loc, dupa o clasare pe locul 9 in etapa a 2-a din Turul Turciei, dar si dupa ce a ajutat extrem de mult la evadarea din ultima etapa a turului.

De cealalta parte, Tvetcov, in varsta de 26 de ani, va concura pentru Androni Giocattoli. Sportivul nascut in Republica Moldova are in palmares un loc 4 la general in Turul Romaniei (2009), dar si clasari bune in mai multe curse importante din Statele Unite (2014). Acesta a mai fost component al Tusnad Cycling Team, Exergy si Jelly Belly.

Prologul turului din acest an va incepe la San Lorenzo al Mare si ii va duce pe rutieri la Sanremo. Turul va avea 21 de etape si se va termina cu un Torino - Milano. Etapele decisive, preconizeaza specialistii, ar putea fi a 15-a si a 16-a, care ii vor purta pe rutieri prin Muntii Alpi, de la Morostica la Madonna di Campiglio, respectiv de la Pinzolo la Aprica.

Unul dintre marii favoriti si in acest an este Alberto Contador, castigator al turului Italiei in 2008. Alti participanti importanti vor fi Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep), Richie Porte (Sky), Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin) sau Ilnur Zakarin (Katusha). 

Turul Italiei se va desfasura in perioada 9-31 mai si parcursul romanilor Grosu si Tvetcov va putea fi urmarit pe www.sport.ro

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies