Sporturi de iarna

Excluși de la Mondiale, rușii organizează propria competiție. Primul concurs la care va participa Valieva după eșecul de la Olimpiadă

Patinatorii din Rusia și Belarus au pierdut dreptul de a participa la Campionatul Mondial care se desfășoară la Montpellier.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 10:14
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 10:19

În aceste condiții, în Rusia se va organiza Channel One Cup, competiție la care au dreptul de participare doar sportivii din țară.

Este prima competiție la care va participa Kamila Valieva, după eșecul de la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde a încheiat pe locul patru, după ce a izbucnit scandalul de dopaj.

Potrivit presei internaționale, Agenția AntiDoping din Rusia se folosește de termenul de șase luni de la data notificării presupusei încălcări a regulamentului a Valievei, înainte de a lua o hotărâre cu privire la o eventuală sancțiune a sportivei de 15 ani.

Prima reacție a Kamilei Valieva după experiența olimpică 

"Vă mulțumesc tuturor! Sunt recunoscătoare! Mereu îmi voi aminti, vă voi mulțumi și voi patina pentru voi. Prima mea Olimpiadă s-a încheiat și vreau să le mulțumesc celor care m-au îndreptat spre cel mai mare eveniment din viața mea de sportiv - antrenorilor mei. 

Cu voi alături de bine, mă simt protejată și pregătită să trec orice test. Vă mulțumesc că mă ajutați să fiu mai puternică", a fost primul mesaj transmis de Valieva după participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. 

Modifică setările cookies