Xavi anunță ce se întâmplă cu Ousmane Dembele la Barcelona: "Ieri am vorbit cu el"

Xavi Hernandez Barcelona Ousmane Dembele Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 19:57
Data actualizarii: Vineri 17 Decembrie 2021, 19:57

Campionul mondial din 2018 ezită să își prelungească înțelegerea scadentă la finalul acestui sezon.

Ousmane Dembele (24 de ani), măcinat de accidentări în cei patru ani și jumătate petrecuți la Barcelona, rămâne unul dintre jucătorii în care catalanii își pun mari speranțe, în ciuda faptului că evoluțiile sale din perioada recentă au fost mult sub așteptări.

Xavi: "Dembele își dorește să rămână la Barcelona"

Barcelona i-a făcut mai multe oferte de prelungire atacantului francez, însă acesta nu a oferit un răspuns conducerii, astfel că, din ianuarie, este liber să negocieze cu alte echipe și să plece gratis în vară.

Totuși, Xavi spune că a discutat recent cu Ousmane Dembele, iar francezul i-a transmis că își dorește să își prelungească înțelegerea cu FC Barcelona.

"Ieri am vorbit separat cu Dembele. Își dorește să rămână la Barcelona. Este fericit aici și sunt încrezător că va continua. Știe deja care este proiectul sportiv de aici, știe ce va urma, dar și ce rol important va avea. Nu pot să ofer mai multe detalii.

Poate că i-a lipsit un gol care să-i ofere mai multă încredere, dar tot reușește să facă diferența", a spus Xavi, potrivit Mundo Deportivo.

  • 135 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru Dembele, în 2017, când l-a transferat de la Borussia Dortmund
  • 6 meciuri a jucat Dembele la Barcelona în acest sezon, fără să aibă realizări notabile

Dembele mai are câteva zile la dispoziție pentru a oferi răspunsul

După mai multe propuneri refuzate, lui Dembele i-a fost propus acum un salariu fix mărit, de 7,5 milioane de euro, care poate ajunge la 11,5 milioane, în funcție de bonusurile stabilite în contract, scrie Mundo Deportivo.

Publicația catalană Sport a scris recent că Dembele a primit și un termen limită până la care poate răspunde acestei ultime propuneri: 31 decembrie. De la 1 ianuarie, campionul mondial cu Franța va fi liber să negocieze cu o altă echipă.

Extrema Barcelonei are propuneri de la alte cluburi, iar salariile ar fi mult peste ceea ce îi oferă Barcelona. Agentul jucătorului s-a întâlnit cu multe cluburi de top din Europa, printre care United, Chelsea, Bayern, Tottenham sau Juventus, astfel că Dembele are opțiuni în cazul în care se hotărăște să plece. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!