fc barcelona Lionel Messi xavi Spania

Xavi a comparat un fotbalist de la FC Barcelona cu Lionel Messi: "Trebuie să avem grjiă de el"

Catalanii se află pe locul trei în campionat.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 17:58
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 17:59

După șapte etape disputate în primul eșalon al Spaniei, FC Barcelona completează podiumul cu 17 puncte. În consecință, echipa pregătită de Xavi Hernandez a înregistrat doar cinci victorii și două rezultate de egalitate până acum.

Xavi a comparat un fotbalist de la FC Barcelona cu Lionel Messi: "Trebuie să avem grjiă de el"

Lionel Messi a plecat de la catalani în 2021, după ce au existat probleme cu înregistrarea contractului său în La Liga. Argentinianul a fost legitimat la Paris Saint-Germain, iar acum evoluează pentru Inter Miami.

FC Barcelona pare însă că l-a găsit pe „următorul Messi”. Lamine Yamal, un puști de 16 ani, face furori în tricoul catalanilor. Winger-ul are șapte apariții în campionat și trei assist-uri deja înregistrate.

Xavi a vorbit despre Lamine Yamal, despre care a spus că deține calități asemănătoare lui Lionel Messi și că mingea trebuie plimbată mai des în partea în care activează fotbalistul.

„Are abilitate în situații unu contra unu, trebuie să-l cauți. Cum era Ousmane Dembele sau Lionel Messi. Trebuie să-i dăm mingea. Trebuie să profităm la maxim de asta și să dăm un impuls acestui tip de jucător. Trebuie să avem grjiă de el”, a spus Xavi, potrivit GOAL.

Clauze de reziliere de un miliard pentru Lamine Yamal și Balde

Doi dintre jucătorii pe care FC Barcelona i-a securizat pentru sezoanele viitoare sunt Lamine Yamal și Balde, cărora le-ar fi expirat contractele la finalul lui 2024.

În cazul fotbalistului de 16 ani, care a explodat în ultimele săptămâni, înțelegerea inițială a fost prelungită pentru trei sezoane, aceasta fiind limita pentru sportivii minori, cu clauză de 400 de milioane de euro. După ce va împlini 18 ani, Lamine Yamal are stipulat în contract încă cinci ani pe Camp Nou, cu clauză de un miliard de euro.

Aceeași sumă o are și Balde (18 ani), cel care și-a prelungit pentru încă cinci sezoane, până în 2028, anunță Mundo Deportivo.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!