fc barcelona Franck kessie la liga xavi Spania

Valorează 45 milioane de euro, dar nu primește minute în tricoul Barcelonei. Ce a spus Xavi despre fotbalistul adus gratis în vară

Franck Kessie a părăsit-o pe AC Milan la începutul lui iulie și a fost transferat la FC Barcelona gratis.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 16:48
Data actualizarii: Sambata 22 Octombrie 2022, 16:47

Franck Kessie este cotat la 45 milioane de euro în acest moment, conform site-urilor de specialitate. Cea mai mare cotă pe care mijlocașul central ivorian a avut-o a fost în iunie 2021 la AC Milan, pe când valora 55 milioane de euro.

Cu un mijloc puternic și de viitor, format din Pedri (19), Gavi  (18), Frenkie de Jong (25) și, pe alocuri, Sergio Busquets (34) de care Xavi nu se poate despărți momentan, Kessie încă nu a prins minute în tricoul catalanilor.

Ivorianul a evoluat doar 156 de minute în toate competițiile pentru FC Barcelona de când a fost transferat la echipa din La Liga, înregistrând șase meciuri în primul eșalon al Spaniei și patru partide în UEFA Champions League, unde a înscris un gol.

Ce a spus Xavi despre Franck Kessie

„Aici este Barca, deci competiția este pe măsură. El (n.r. Franck Kessie) se antrenează bine și este extremd e profesionist. Sunt sigur că va primi minutele pe care le merită de-a lungul sezonului”, a spus Xavi, potrivit jurnalistului sportiv Fabrizio Romano.

Cariera lui Franck Kessie

Kessie a evoluat de-a lungul carierei sale profesioniste pentru Stella Club, Atalanta BC, Cesena, AC Milan și FC Barcelona.

  • La naționala Coastei de Fildeș, Kessie a fost convocat de 60 de ori și a înscris șapte goluri

Cele mai multe apariții pe care le-a bifat ivorianul la vreo echipă au fost pentru rossoneri, 223, unde s-a impus pe tabelă de 37 de ori și a pasat decisiv în 16 situații.

  • 1,83 m este înălțimea lui Franck Kessie
  • 25 de ani are mijlocașul central ivorian
  • Kessie s-a născut în Ouragahio, Coasta de Fildeș
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies