Scandal imens in Spania: un titular al nationalei a scandalizat milioane de fani: "Este EXTREMIST!" Declaratia care ii poate incheia cariera internationala:

Autor: Sport.ro
Vineri 16 Noiembrie 2012, 13:40

	Scandal imens in Spania: un titular al nationalei a scandalizat milioane de fani: "Este EXTREMIST!" Declaratia care ii poate incheia cariera internationala:

Un finalist Europa League a provocat un scandal urias in Spania dupa prima lui convocare la echipa nationala.

Markel Susaeta, mijlocasul celor de la Athletic Bilbao, finalista Europa League, a starnit un scandal urias in Spania, chiar la finalul primului sau meci in tricoul echipei nationale, meci in care a reusit sa inscrie si un gol.

Susaeta a mers la conferinta de presa ce a succedat meciul, insa a vorbit despre Spania, referindu-se la 'acel lucru', evitand sa pronunte numele tarii; motivul acestuia este acela ca face parte din minoritatea basca, fiind nascut si crescut in Tara Bascilor, minoritate care lupta activ pentru obtinerea autonomiei regiunii pe care o populeaza.

Atitudinea acestuia a intrigat pe toata lumea, fostul fotbalist Ivan Helguera fiind cel mai vocal: "Daca nu iti respecti tara pe care o reprezinti, de ce mai accepti convocarea la nationala? Refuza, stai acasa! Cum se poate vorbi despre Spania ca despre 'Ceva'? Pe vremea mea era o lege nescrisa pentru toti fotbalistii: pentru Spania trebuie sa joci pana la moarte. Acesta este un scop si nu o treaba privata.", a spus fostul 'galactic' pe Twitter.

Susaeta a fost pentru prima data titular in nationala Spaniei, in victoria, scor 5-1, impotriva selectionatei statului Panama.

Tătaru: ”Prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, aproape iminentă”
BRAT