Spania

PREMIERA pentru Barcelona! A fost UMILITA de Liverpool si a castigat doar campionatul, insa a iesit pe PRIMUL LOC intr-un clasament neasteptat

Desi sezonul trecut a fost aproape dezastruos pentru catalani in plan competitional, au reusit sa exceleze la un capitol.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Ianuarie 2020, 22:08
Data actualizarii: Marti 14 Ianuarie 2020, 22:14

Catalanii pot declara ca au facut un sezon istoric din punct de vedere financiar. Desi a fost eliminata rusinos din semifinalele Champions League de Liverpool si a pierdut finala Cupei Regelui in fata Valenciei, ramanand cu un singur titlu, cel din Primera Division, Barcelona s-a clasat pe locul 1 la capitolul venituri.

Conform studiului anual facut de Deloitte, Barcelona se afla pentru prima data pe primul loc in clasament si a reusit inca o premiera, este primul club care depaseste bariera de 800 de milioane de euro, din vanzari.

  • PREMIERA pentru Barcelona! A fost UMILITA de Liverpool si a castigat doar campionatul, insa a iesit pe PRIMUL LOC intr-un clasament neasteptat

Barcelona a reusit sa vanda sezonul trecut de 840.9 milioane de euro, cu 150.4 milioane de euroo mai mult fata de anul trecut, cand s-a clasat pe locul 2. Asadar, catalanii au castigat cel mai mult din publicitate, 46% din castiguri vin din reclame (383.5 milioane de euro), 35% din drepturile de televizare (298.1 milioane de euro), iar restul de 19% din biletele la meci.

Pe locul 2 se situeaza Real Madrid, cu incasari de 757.3 milioane de euro, iar distanta de 83.5 milioane dintre Barcelona si Real Madrid este cea mai mare din istoria publicatiei Deloitte, inaugurata in sezonul 1996-1997.

Podiumul a fost completat de Manchester United, cu incasari de 711.5 milioane de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies