Frenkie de Jong Barcelona Spania

Oficialii Barcelonei au trecut la amenințări cu Frenkie de Jong! Catalanii, gata să ia măsuri legale împotriva contractului mijlocașului 

Frenkie de Jong (25 ani) nu mai este dorit la FC Barcelona, iar conducerea clubului încearcă să găsească soluții pentru a „scăpa” de mijlocașul olandez. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 08 August 2022, 16:34
Data actualizarii: Luni 08 August 2022, 16:36

Fotbalistul a fost transferat de catalani în 2019, de la Ajax Amsterdam, după ce s-au plătit 86 de milioane de euro în schimbul său. Fotbalistul și-a prelungit contractul în octombrie 2020, iar atunci obținea și un salariu net superior, sub fosta conducere a clubului, când președinte era Josep Maria Bartomeu. 

Salariul său este și principala problemă din prezent, în contextul problemelor financiare de la FC Barcelona, astfel că oficialii clubului au căutat modalități pentru a-l vinde sau a-l determina să accepte o scădere salarială. Manchester United a făcut o ofertă pentru De Jong, însă jucătorul a refuzat-o. 

Barcelona amenință că ia măsuri legale împotriva contractului lui Frenkie de Jong 

Conducerea Barcelonei a găsit însă o altă modalitate pentru a pune presiune pe jucător, după cum scrie The Athletic. Oficialii clubului i-ar fi transmis fotbalistului că vor să îi anuleze contractul existent, care expiră în 2026 și să se revină la înțelegerea inițială, motivând că termenii oferiți de fosta conducere sunt ilegali și reprezintă dovezi pentru acțiuni legale împotriva foștilor șefi de pe Camp Nou. 

În contractul actual, conducerea Barcelonei trebuie să îi plătească o sumă consistentă lui De Jong în cazul în care jucătorul ar accepta să plece, iar oficialii catalani nu sunt dispuși să facă acest lucru. Sursa citată informează că există surse care spun că Frenkie de Jong a primit mesaje de la conducere pe 15 iulie, în care era anunțat că s-au găsit dovezi ilegale în dreptul părților care au semnat prelungirea. 

Contractul includea o prelungire pe încă doi ani a primei înțelegeri, care i-ar fi redus salariul pentru sezoanele 2020/21 și 2021/22, cu 18 milioane de euro rămase pentru a fi împărțite în următoarele sezoane. Înțelegerea lui De Jong a fost printre ultimele contracte făcute de Bartomeu și conducerea sa înainte de a-și depune demisiile. 

Oficialii catalani l-ar fi informat pe mijlocașul olandez că date fiind dovezile, se află în postura de a putea iniția măsuri legale, pentru a se determina ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la semnarea contractului ce se presupune că e ilegal. The Athletic anunță însă că fosta conducere garantează pentru legalitatea contractului lui De Jong, punctând că s-a ajuns la un acord după ce s-a primit aprobarea celor două părți dar și oficialilor La Liga. 

Modifică setările cookies