Chelsea fc barcelona Frenkie de Jong Anglia

Chelsea și-a făcut planul în cazul lui Frenkie de Jong! Condiția ca englezii să facă ofertă pentru mijlocaș 

Frenkie de Jong (25 ani) ar putea pleca de la FC Barcelona în această vară. Mijlocașul este dorit de Manchester United, care a făcut și ofertă pentru el. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 07 August 2022, 15:36
Data actualizarii: Duminica 07 August 2022, 15:38

Fotbalistul nu s-a arătat interesat de un transfer la Manchester United, refuzând oferta primită din partea „diavolilor roșii”. Barcelona caută să îl vândă pe mijlocaș pentru a elibera din masa salarială, în contextul în care Frenkie de Jong are unul dintre cele mai mari salarii din lot. Deși a refuzat oferta de la United, jucătorul ar fi dispus să semneze cu o echipă din Premier League. 

Chelsea s-a arătat interesată de serviciile sale, iar Mundo Deportivo informează că există discuții purtate între oficialii londonezi și conducerea Barcelonei. Cele două cluburi au discutat de-a lungul ultimelor săptămâni, iar englezii au confirmat interesul pentru mijlocașul olandez, însă nu au făcut încă o ofertă. 

Condiția ca Chelsea să îl oferteze pe Frenkie de Jong 

Sursa citată informează că oficialii lui Chelsea nu intenționează să facă o ofertă pentru Frenkie de Jong până nu sunt convinși că jucătorul este dispus să plece de la echipă în această vară. Englezii nu vor să se concentreze pe niște negocieri care nu au șanse să se concretizeze. 

Frenkie de Jong își menține însă poziția fermă, aceea de a rămâne la FC Barcelona. Conducătorii grupării blaugrana au pus însă condiții, iar în cazul în care va rămâne, fotbalistul ar trebui să accepte să i se reducă salariul. 

  • Frenkie este cotat la 60 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate

Mijlocașul central a fost cedat de Ajax Amsterdam în vara anului 2019 pe 86 milioane de euro, bani pe care Barcelona i-a achitat fără nicio problemă. Valoarea pe piață a lui de Jong, potrivit Transfermarkt, din acea perioadă era de 85 milioane de euro, cu 25 milioane mai mult decât este acum.

Olandezul a bifat 138 de apariții în tricoul catalanilor, a înscris 13 goluri și a pasat decisiv în 17 situații. Nu a văzut niciodată cartonașul roșu direct, în schimb, l-a primit doar ca urmare a două galbene.

Singurul trofeu pe care de Jong l-a adjudecat cu FC Barcelona a fost în sezonul 2020/21, moment în care a câștigat Cupa Spaniei. La Ajax, mijlocașul a cucerit titlul în sezonul 2018/19 și cupa în aceeași stagiune.

Modifică setările cookies