"Noul antrenor trebuie să știe". Avertismentul lui Xavi pentru viitorul tehnician de la FC Barcelona 

xavi fc barcelona Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 11:53
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 12:06

FC Barcelona, la ultimul său meci sub comanda antrenorului Xavi, a învins-o pe FC Sevilla cu scorul de 2-1, în deplasare, în ultimul meci din sezonul 2023/2024 din La Liga. 

Joan Laporta a anunţat vineri despărţirea de tehnicianul de 44 de ani, la câteva săptămâni după ce părţile anunţaseră continuarea colaborării. La finalul lunii ianuarie, Xavi anunţase că se va despărţi de club la finalul sezonului, dar ulterior s-a răzgândit.

Mesajul lui Xavi după ultimul meci la FC Barcelona

La ultimul meci, în calitate de antrenor al catalanilor, a făcut o analiză a mandatului său, transmițând și un mesaj pentru viitorul tehnician al echipei.  

"Cine vine, trebuie să știe că va avea o perioadă dificilă. Munca mea nu a fost pusă în valoare cu adevărat. Am ajuns aici când Barcelona era pe locul nouă și am terminat pe locul doi. Sunt trist, dar aceasta este meseria de antrenor.

Nu simt eliberare. Pentru că am vrut să continuăm. Sentimentul este contradictoriu, pentru că eu cred că sezonul a fost unul bun. Cred că eram pe drumul cel bun, dar fotbalul are aceste lucruri pe care ți le oferă.

Conducătorii sunt acolo pentru a lua decizii. Am câștigat două trofee într-o situație foarte dificilă pentru club. Este de la sine înțeles că îi doresc Barcelonei tot ce este mai bun. Reacția jucătorilor a fost cu adevărat de admirat.

Am provocat un cutremur la echipă, prin plecarea mea. Am vrut să muncesc în continuare la FC Barcelona, dar trebuie doar să accept decizia oficialilor.

Nu mai contează acum dacă sunt sau nu de acord cu decizia președintelui. Atenție! Barca e mai presus de orice și oricine!

Noul antrenor trebuie să știe că va avea o situație foarte dificilă și că situația economică de la club este nefavorabilă. Nu va avea o sarcină ușoară la echipă!", a declarat Xavi, după ultimul meci din campionat, citat de as.com.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!