Camp Nou fc barcelona Stadion Spania

FOTO "Istoria fiind demolată". Imagini istorice cu distrugerea stadionului Camp Nou: cum arată arena

FC Barcelona se pregătește să intre într-o nouă eră, iar unul dintre pași este modernizarea stadionului Camp Nou. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 17:29
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 17:41

La începutul lunii iunie, Joan Laporta a făcut un gest simbolic pe celebra arenă, când a fost desprinsă o bucată din gazon, apoi a început demolarea efectivă a anumitor părți din stadion.

Detalii despre modernizarea celebrului Camp Nou

Lucrările de demolare sunt în curs de desfășurare, iar în această perioadă o mare parte a arenei este deja la pământ, întreaga operațiune urmând să dureze aproximativ doi ani.

"Istoria fiind demolată" este mesajul transmis de clubul catalan la noile imagini publicate pe rețelele de socializare. 

Noul stadion ar urma să aibă 105.000 locuri față de cele 99.000 câte erau până acum, iar investiția va fi de un miliard de euro. 

Pe perioada modernizării, FC Barcelona va evolua pe Stadionul Olimpic din oraș, urmând ca în sezonul 2024-2025 pe Camp Nou să poate fi prezenți 50% dintre spectatori, iar un sezon mai târziu, proiectul să fie finalizat.

FC Barcelona vrea să strângă o sumă imensă pentru a moderniza stadionul

Pe lângă renovarea stadionului Camp Nou, FC Barcelona vrea să construiască noi facilităţi sportive în cadrul unui proiect mai amplu, denumit Espai Barca.

Planul de finanţare ar urma să fie compus din trei tranşe de obligaţiuni, fiecare de câte 500 de milioane de euro, care să ajungă la maturitate în 2032, 2045 şi 2052, potrivit unui raport al agenţiei de rating Kroll Bond Rating Agency, care acordă o perspectivă stabilă pentru datoriile clubului de fotbal.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!