Dezastru pentru FC Barcelona! Clubul are nevoie de o sumă uriașă pentru a înregistra jucători noi

fc barcelona Joan Laporta la liga Spania Joan Laporta
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 10:23
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 10:23

FC Barcelona se confruntă de câțiva ani cu probleme financiare, iar acestea par departe de a se fi terminat.

Publicația AS anunță că FC Barcelona nu poate înregistra în acest moment noi jucători pentru sezonul 2024/2025. Nu este prima dată când catalanii primesc o astfel de veste. Și în sezoanele precedente au fost transferați jucători care au așteptat până în ultimul moment să fie înregistrați la liga profesionistă, deoarece clubul depășise limita salarială impusă în La Liga.

 

FC Barcelona nu poate înregistra jucători noi

Tot din motive similare a fost forțat și Lionel Messi (36 de ani) să plece de la Barcelona. Clubul nu a fost lăsat în 2021 să-i înregistreze noul contract.

Potrivit jurnaliștilor spanioli, FC Barcelona are nevoie să găsească 100 de milioane de euro până la 30 iunie, altfel nu va putea înregistra alți jucători în această vară.

Clubul a depășit, din nou, limitele impuse de fair-play-ul financiar din La Liga. Președintele Joan Laporta (61 de ani) caută acum disperat sponsori care să acopere această gaură, dar misiunea nu este una ușoară.

Există și varianta ca FC Barcelona să se împrumute de la bancă, însă clubul are deja foarte multe datorii și drepturi cedate către alte firme.

Clubul merge pe sârmă

Datoriile clubului FC Barcelona depășesc 1 miliard de euro. În urmă cu doi ani, Laporta a vorbit sincer despre situația economică: "FC Barcelona s-a aflat în moarte clinică, dar acum a ajuns la reanimare".

Pentru a rămâne competitivă, Barcelona a apelat la tot felul de tertipuri pe care nu le putem vedea la un club mic. De exemplu, catalanii și-au vândut în avans 15% din drepturile TV pentru următorii 25 de ani. Americanii de la Sixth Street au plătit 300 de milioane de euro pentru a le deține.

O altă mișcare a fost vânzarea a 49% din BLM (Barça Licensing & Merchandising), în schimbul a 300 de milioane.

O decizie disperată a fost și redenumirea stadionului în "Spotify Camp Nou", după semnarea unui acord total cu firma de streaming audio. Prin acest acord, catalanii au făcut rost de încă 280 de milioane de euro. Spotify este acum cel mai important sponsor al echipei.

Rămâne de văzut dacă în această vară vom vedea și jucători vânduți de FC Barcelona, în încercarea de a face rost de bani.

În La Liga, plafonul salarial nu poate să depășească 70% din venituri. În caz contrar, clubul respectiv nu poate înregistra noi jucători. Barcelona reușește de câțiva ani încoace să se încadreze la limită în acești parametri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!