Cel mai scump transfer ratat? Cum a ajuns Real Madrid sa plateasca 750.000 euro pentru fiecare meci al lui Gareth Bale

Cel mai scump transfer ratat? Cum a ajuns Real Madrid sa plateasca 750.000 euro pentru fiecare meci al lui Gareth Bale

Fiecare partida pe care Gareth Bale o disputa pentru Real Madrid valoreaza 750.000 de euro, conform calculelor facute de AS.

Conform datelor dezvaluite recent de Football Leaks, Real Madrid a platit 100,7 milioane euro in schimbul lui Bale, transferat in 2013 de la formatia engleza Tottenham Hotspur.

Galezul a semnat atunci un contract pe sase ani, astfel ca investitia facuta de Real se ridica la 16,5 milioane euro pe sezon. La aceasta se adauga suma bruta de 18 milioane euro, reprezentand salariul anul al jucatorului (10 milioane net), astfel ca totalul cheltuielilor cu Bale se ridica la 34,5 milioane euro pe sezon, scrie cotidianul sportiv AS.

In primul sau sezon la Real, fotbalistul galez a evoluat 44 de meciuri (61%, din timpul total de joc), iar in al doilea sezon in 48 de partide (76%), astfel ca, potrivit calculelor, fiecare meci jucat de Bale i-a costat pe madrileni 750.000 de euro.

De la debutul actualului sezon, britanicul a fost prezent pe teren in numai 46% din timpul total de joc, asa incat "factura" platita de Real se apropie vertiginos de un milion de euro pe meci.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bugetul Bucureștiului, diminuat cu un miliard de lei. Ce modificări s-au făcut
BRAT
Modifică setările cookies