Spania

Bartomeu contraatacă pe subiectul Messi: "Am făcut tot pentru a-l păstra la club, a fost o decizie greșită"

Președinte al celor de la FC Barcelona în perioada 2014-2020, Josep Maria Bartomeu este considerat principalul vinovat pentru actuala criză de la clubul catalan. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 14:03
Data actualizarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 14:06

FC Barcelona suferă după plecările lui Lionel Messi și Antoine Griezmman și se află într-o criză financiară majoră, dar și una a rezulatelor. 

Fostul președinte al clubului a oferit un răspuns pentru acuzațiile aduse cu privire la administrarea clubului în perioada în care s-a aflat la conducere, discutând și despre plecarea lui Lionel Messi.

"Koeman l-a pierdut pe Messi. Eu, ca președinte, nu am vrut ca Messi să plece și am făcut tot ce a fost posibil, toate eforturile pentru ca acesta să nu părăsească clubul. În această vară l-au lăsat să plece, a fost o decizie greșită din punctul meu de vedere", a declarat Bartomeu. 

Audit financiar la club
 

Actuala conducere a Barcelonei a realizat mai multe analize prin care să găsească o explicație pentru situația economică dezastruasă de la club. Problemele financiare au dus la plecarea lui Leo Messi de la clubul din capitala Cataluniei.

Într-un exercițiu de transparență, CEO-ul catalanilor, Ferran Reverter, a detaliat realitatea cu care se confruntă actuala conducere, consecință a deciziilor luate în mandatul precedent. Directorul executiv al clubului blaugrana a informat că 'Due Diligence-ul' a detectat comisioane către intermediari a căror valoare se ridică la 48 de milioane de euro în ultimele două sezoane și jumătate. 

Astfel, cifrele expun faptul că, s-au plătit comisioane a căror valoare a oscilat între 20-30%, în timp ce un procentaj normal se învârte în jurul de 5%. 

Modifică setările cookies