Barca jura ca n-a facut nimic ilegal, dar azi a virat 13 milioane € catre Fiscul spaniol! Reactia oficiala a clubului

Barca jura ca n-a facut nimic ilegal, dar azi a virat 13 milioane € catre Fiscul spaniol! Reactia oficiala a clubului

►Finalul se joaca azi! Marti de la 10 dimineata, LIVE de la Tribunal la Sport.ro, pe www.sport.ro si m.sport.ro!

UPDATE 17:07 Barcelona a publicat pe site-ul clubului un comunicat oficial in care dezminte orice nereguli financiare in ceea ce priveste transferul lui Neymar. Consiliul de conducere al Barcelonei neaga existenta oricarei infractiuni legate de obligatiile fiscale rezultate dupa incheierea afacerii Neymar.

Pe tot parcursul derularii negocierilor, Barca a primit consultanta specializata si a mentinut contactul cu auditorul pentru a-i pune la dispozitie actele solicitate. Clubul anunta ca va colabora in continuare cu toate instantele de ancheta pentru a-si demonstra nevinovatia.


________________________________________________________________________________________
 

Barcelona a virat astazi 13,5 milioane de euro catre Fiscul spaniol, reprezentand taxe si impozite rezultate din transferul brazilianului Neymar pe Camp Nou, anunta Marca. Costul total al afacerii Neymar ajunge astfel la 101,7 milioane de euro.

Suma este cu aproape 4 milioane mai mare fata de cea propusa initial, iar graba oficialilor catalani de a face aceasta plata este strans legata de ancheta demarata de statul spaniol saptamana trecuta.

Parchetul din Madrid a cerut magistratului care instrumenteaza plangerea ce il vizeaza pe Sandro Rosell sa extinda ancheta la clubul catalan.

"Parchetul a solicitat inculparea FC Barcelona, in calitate de persoana juridica, pentru un delict comis in 2011 si 2013. Ar fi oportun ca o ancheta sa fie deschisa prin intermediul unei rezolutii judiciare. In baza documentelor aduse de FC Barcelona s-a constatat existenta mai multor tranzactii economice din partea clubului in favoarea mai multor societati care au legatura cu transferul lui Neymar da Silva Santos Jr.", a notat procurorul Jose Perasl, intr-un document datat la 17 februarie si trimis judecatorului care se ocupa de caz.

Potrivit parchetului, sumele se ridica la minin 10 milioane de euro si la 27, 92 de milioane de euro in 2013. "Nu apare nicaieri ca s-ar fi platit impozitele respectivele", a adaugat procurorul, care a estimat la 9,1 de milioane de euro datoria catre fisc.

PRESEDINTELE BARCELONEI: "N-AM FACUT NIMIC ILEGAL"

Presedintele clubului Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat ca oficialii gruparii catalane, pusa sub acuzare pentru delict fiscal in cazul transferului lui Neymar, sunt linistiti, deoarece nu au facut nimic ilegal.

"Ne vom apara interesele cu fermitatea care se impune. Pentru noi este foarte clar ca am actionat corect. Ne vom apara si le vom explica tuturor membrilor FC Barcelona ca suntem linistiti, ca nu am facut nimic ilegal", a spus Bartomeu.

Citeste si:BarcelonaNeymar
VIDEO PROTVPLUS.RO

Inspectorul PRO. Sulina, colțul de rai uitat în cel mai estic punct al UE. Nu există nici măcar dotări minime
BRAT
Modifică setările cookies