Au apărut primele tensiuni la FC Barcelona după transferul lui Gundogan. Starul nemulțumit de mutarea făcută de Xavi

Ilkay Gundogan fc barcelona Gavi Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 18:26
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 18:37

Ilkay Gundogan (32 de ani) a plecat de la Manchester City, după șapte sezoane petrecute la gruparea din Premier League.

Mijlocașul german a semnat din postura de jucător liber un contract valabil până în 2025 și va avea o clauză de reziiere în valoare de 400 de milioane de euro.

"Sub comanda lui Pep Guardiola, ultimul transfer al Barcelonei a devenit un mijlocaș total și a strălucit cu adevărat în fața porții", este descrierea făcută lui Gundogan pe site-ul oficial al catalanilor.

Gavi, nemulțumit de transferul lui Ilkay Gundogan?
 

Presa din Spania anunță că mijlocașul de 18 ani nu ar fi foarte încântat de noul venit la FC Barcelona, deoarece ar putea ieși din schema de joc al lui Xavi.

El Nacional susține că tehnicianul catalanilor ar urma să revină la formula clasică 4-3-3, iar Gundogan, De Jong și Pedri ar fi titularii din linia de mijloc. 

Ilkay Gundogan a dezvăluit de ce a ales Barcelona
 

Mijlocașul a ales să se despartă de Manchester City printr-o scrisoare emoționantă, în care a explicat și motivele pentru care a ales Barcelona. Gundogan a spus clar că gruparea de pe Camp Nou era singura opțiune pe care ar fi luat-o vreodată în calcul. 

"Dacă urma să plec, există doar un singur club din lume la care avea sens să o fac. A fost Barcelona sau nimic. Încă de mic am visat să îmbrac acel tricou într-o bună zi. Sunt încrezător că mai am câțiva ani la cel mai înalt nivel și vreau să ajut să o readucem pe Barca acolo unde merită să fie. 

Va fi o reuniune cu vechiul meu prieten, Lewa, și sunt încântat să fiu pregătit de alt antrenor pe care l-am admirat mult timp. Când eu și Xavi am vorbit despre proiect a părut totul atât de natural. Văd multe similitudini între noi ca persoane și modul în care vedem jocul. 

Știu că va fi multă presiune la Barcelona. Dar iubesc presiunea. Iubesc să ies din zona de confort. Nu căutam un drum ușor, căutam o nouă provocare. Despre asta este acest următor capitol. Sunt nerăbdător să joc în tricoul Barcei", a scris Ilkay Gundogan în scrisoarea emoționantă publicată pe theplayerstribune.com. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!