"Stejarii", răpuși de Spania, dar șansele de a se califica la Cupa Mondială de Rugby încă rămân în picioare

Rugby Cupa Mondiala de Rugby Spania - Romania Rugby
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:20
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:35

Spania a învins duminică reprezentativa României cu 38-21 (28-7), în etapa a III-a a competiţiei Rugby Europe Championship 2022, într-o partidă disputată pe Estadio Central din Madrid.

Spaniolii au beneficiat de o margine la șapte metri de terenul de țintă al Stejarilor, iar talonerul Marco Pinto a marcat primul eseu al întâlnirii, scrie rugbyromania.ro. Manuel Ordas a transformat, iar ibericii conduceau cu șapte la zero. Cinci minute mai târziu Matthew Foulds a finalizat în terenul de țintă o fază bună de atac a spaniolilor, iar Ordas a transformat.

Românii au revenit în atac și au presat apărarea iberică, iar spaniolii au primit un cartonaș galben prin numărul opt, Lionel Tauli. La faza imediat următoare Stejarii au pornit din noua în atac și au reușit un eseu prin centrul Hinckley Vaovasa. Încercarea a fost transformată de Ionel Melinte.

Spania - România, filmul meciului

Tot Spania a revenit în atac, iar flankerul Frederic Quercy a marcat al treilea eseu al echipei sale. Ordas a transformat.

Aripa Jordi Jorba a interceptat un balon pasat de Plai și a înscris un nou eseu pe contraatac, Ordas a transformat și a stabilit scorul pauzei. Spania 28, România 7.

După pauză, jucătorii noștri au presat în primele 10 minute, dar nu au reușit să pună puncte pe tabelă. Primele puncte din repriza a doua au fost marcate tot de mijlocașul la deschidere Manuel Ordas. Flankerul Frederic Quercy a semnat dubla în minutul 59. Ordas a transformat din nou.

Hinckley Vaovasa a adus primele puncte ale României din partea a doua a meciuui, cu un eseu în minutul 63. Plai a transformat pentru 38 la 14. În minutul 70, Marius Simionescu înscrie după o cursă de peste 50 de metri. Plai a transformat.

Stejarii au continuat să atace, iar Manuel Mora a primit cartonaș galben, după mai multe infracțiuni ale defensivei iberice.

Spania învinge România, însă Stejarii rămân în cursa pentru calificarea la Cupa Mondială.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!