Salutul mortii! Turcii sfideaza UEFA si acuza "Occidentul ipocrit", jucatorii s-au manifestat pro-razboi dupa golul de pe Stade de France! VIDEO

Jucatorii din selectionata de fotbal a Turciei au sarbatorit golul egalizator din meciul cu Franta (1-1), disputat luni seara pe Stade de France, cu un salut militar, imaginile nefiind difuzate insa in direct la televiziune.

Dupa golul marcat de Kaan Ayhan, cel putin sapte jucatori ai echipei turce s-au aliniat la marginea terenului si au salutat cu mana dreapta la frunte, un gest de sustinere a soldatilor angajati in ofensiva turca din Siria, impotriva fortelor kurde, criticata la nivel international.

Indignat ca imaginile cu salutul jucatorilor turci nu sunt difuzate, comentatorul postului turc de televiziune TRT a afirmat: "De ce nu arata salutul militar? Este minunat, de ce nu il arata? Ce ar schimba asta? Ne intoarcem din Franta cu primul loc".

Fotografiile cu jucatorii turci facand salutul militar s-au propagat rapid pe retelele de socializare, fiind distribuite de mai multi ministri ai presedintelui Recep Tayyip Erdogan, intre care si cel al Sportului, Mehmet Kasapoglu, care a asistat la meci.

Presa proguvernamentala turca a salutat gestul elevilor selectionerului Senol Gunes. "Echipa nationala a dat cel mai frumos raspuns Occidentului ipocrit! Un salut din Franta adresat militarilor nostri", a precizat postul A Haber pe Twitter.

Jucatorii din nationala Turciei au facut deja acest salut la precedenta partida din preliminariile EURO 2020, disputata vineri impotriva Albaniei (1-0). Acest gest cu tenta politica in timpul unui eveniment sportiv ar putea aduce insa Turciei sanctiuni din partea UEFA, care nu tolereaza astfel de manifestari.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Războiul din Afganistan în cifre. Câți bani și câte vieți omenești au pierdut SUA în 20 de ani
BRAT
Modifică setările cookies