S-o convocam pe Halep! Mihai Mironica, despre lectia predata de Simona armatei care, in "general", a uitat sa mai lupte!

S-o convocam pe Halep! Mihai Mironica, despre lectia predata de Simona armatei care, in "general", a uitat sa mai lupte!

Sa fii pe primul loc in grupa, dar sa te bucuri cand in ultimul minut de joc cazi pe locul doi, asta inseamna sa fii Romania.

Cu un minut inainte de finalul meciului cu Grecia, Romania era pe primul loc in grupa. Ungaria conducea la Belfast. Nord-irlandezii au egalat insa in ultima clipa, au revenit pe primul loc in grupa, insa Iordanescu s-a apucat sa-si pupe vartos iconitele pentru ca nationala sa cadea pe doi, dar tinea Ungaria la o distanta cat de cat linistitoare de 3 puncte. "Cat de cat linistitoare", pentru ca, la cat de impotenti suntem in atac, nu e imposibil de imaginat ca nu putem sa marcam nici cu Finlanda, nici cu Feroe in ultimele doua partide.

Urmeaza sa jucam cu doua nationale scandinavo-polare si venim dupa trei remize albe... Am intrat preventiv in glaciatiune, suntem pregatiti pentru lupta la baioneta condusa de General prin iglu-uri si pe banchize. Generalul atat de lipsit de politete, care pleaca mereu intempestiv din interviuri dupa ce nu reuseste sa transmita macar o idee mai deosebita, care UITA sa mai vina la conferinta de presa dupa meci, politicos doar cu adversarii pe care nu vrea sa-i bata nici in ruptul capului. Generalul nu e pregatit pentru EURO nici ca strateg al echipei, nici ca atitudine europeana.

Budescu a fost, in sfarsit, titularizat. Dar fereasca sfintii de pe iconitele cruciatului Anghel sa-i dai lui Budescu si un colaborator pe masura in Sanmartean, cel care a forat si el singur in apararea grecilor dupa ce l-a schimbat pe Budescu. Debutantul ca titular cerut de toata lumea, Budescu, n-a primit un curajos precum Sanmartean alaturi, ci o mana moarta precum Maxim, care a "explicat' si in acest meci de ce nu este folosit la Stuttgart, asa cum s-a intamplat si in acest inceput de sezon ca si in finalul sezonului trecut.

Explorati Romania, echipa paradoxurilor! Sperantele de calificare atarna precum faimoasa frunza a Elenei Udrea ce sta sa se ofileasca si sa cada in aceasta toamna in care si Finlanda, urmatoarea noastra adversara, se bate acum pentru intrarea in baraj. O nationala a Romaniei care intr-un an nu marcheaza decat un gol, si acela cu Feroe, dar care e aproape de o noua calificare dupa 8 ani de asteptare, ani de esecuri, dar mai vii ca joc.

In acest timp, departe, dincolo de Ocean, o fata le arata acestor barbati din nationala cum "iti dai viata" cu adevarat pe un teren de sport.

Simona Halep a pierdut dramatic primul set in fata tancului german Sabine Lisicki. Condusa cu un set, nereusind sa mai stea decat intr-un picior, cu un bandaj urias pe pulpa, intr-o caldura infernala, in fata variantei feminine a lui Bum-Bum Becker, Sabine lovind ca Tunurile din Navarone, Simona Halep parea condamnata. A intrat in setul doi si a pierdut primul game total debusolata. Apoi a inceput urcarea Golgotei. Cazand realmente din genunchi, nereusind dupa schimburi mai lungi sa ramana in picioare, Simona Halep a obtinut, probabil, cea mai eroica victorie din cariera ei si a intrat in sferturi la US Open, cel mai inalt prag atins de ea la New York. Chiar si Beethoven, compatriotul Sabinei, i-ar fi dedicat Simonei "Eroica" dupa aceasta inclestare.

Generale, pentru aceasta trupa de soldati debusolati, ai nevoie de inspiratia data de o Jeanne D'Arc. Convoac-o pe Halep! Sau macar pune-le jucatorilor tai acest meci al Simonei cu Lisicki in loc de orice alta sedinta tactica.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vicepremierul Barna, după întâlnirea cu Patriarhul Daniel: ”Eu sunt un om optimist”
BRAT
Modifică setările cookies