Chiar au pierdut victoria printre degete! Mihai Mironica, despre egalul cu Danemarca: "Am trait o seara ca in 2003!"

Chiar au pierdut victoria printre degete! Mihai Mironica, despre egalul cu Danemarca: "Am trait o seara ca in 2003!"

Romania a remizat cu Danemarca, 29-29, in cel de-al doilea meci de la Campionatul European. DETALII AICI

A fost ca-n Danemarca in 2003, la fotbal. Un egal cat o infrangere. Si atunci, si acum la handbal, i-am condus pe danezi si am pierdut dramatic victoria in ultimele secunde. In ultima secunda!!! Secunda in care antrenorul danez a trimis jucatoare de camp in locul portarului, doi pivoti, inovatii care ajuta in situatii limita. Inovatie, intuitie, curaj, atuuri pe care nu le vezi la antrenorul nostru, venerabilul Tadici ramanand la atat de neaosul “baga gol!”.

Macar Cristina Neagu a avut dreptate. Echipa Romaniei nu inseamna o jucatoare. Inseamna doua. 20 din cele 29 de goluri au fost marcate de Tacalie si Neagu. Cu Tacalie marcand toate golurile din actiune, niciunul din 7 metri. Si de pe o pozitie care parea punctul nevralgic al unei echipe a Romaniei fara un inter de mana stanga. In aceasta seara, Romania si-a descoperit revelatia sportiva a anului 2014. Adriana Tacalie are o cariera solida la cluburi, dar la nationala ea s-a nascut azi ca o mare jucatoare a Romaniei. Cu Neagu si Tacalie in forma foarte buna este mult mai greu pentru apararea adversa sa se concentreze pe un singur pericol major.

Nu avem o poarta greu de batut, nu avem extreme de mare impact desi acolo apar niste nume uriase ale handbalului nostru, pivotul, in ciuda unor reusite spectaculoase ale lui Chintoan nu este o pozitie nici pe departe la fel de consistenta precum in echipele Norvegiei sau Danemarcei. Dar am avut un start lansat, o vointa fantastica si multa concentrare la ceea ce a fost de multe ori blestemul nostru, loviturile de la 7 metri. Plus o brigada de arbitri care nu ne-a mai taxat. Pacat ca forta mentala nu ne-a tinut pana in final. Daca noi am fi avut acel ultim atac in secundele de final, danezele ne-ar fi rupt in aparare. Si-ar fi asumat si o eliminare dupa un fault dur la autoarea pasei decisive din penultima secunda a meciului, numai nu ar fi renuntat asa de usor. In general pe parcursul meciului apararea nu s-a ridicat la nivelul atacului in jocul Romaniei.

Si totusi, cu toata amaraciunea unui egal intr-un meci in care Romania a condus mereu pana cu 10 minute inainte de final, si apoi chiar si cu 3 secunde inainte de final, sa nu subestimam un meci atat de spectaculos facut in fata bronzului mondial de anul trecut. Romania exista la handbal feminin, fetele acestea formeaza in continuare cea mai frumoasa nationala a Romaniei!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministrul Mediului: S-au cerut mostre ADN pentru identificarea ursului Arthur
BRAT
Modifică setările cookies