Gheorghe Hagi Danemarca Nations League

VIDEO Nu e Ungaria! Echipa națională care l-a impresionat pe 'Regele' Hagi: „Se bate de la egal la egal cu oricine!”

Ungaria are rezultate impresionante în grupa din Nations League, însă o altă selecționată i-a atras atenția lui Gheorghe Hagi. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 22:55
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 22:58

Naționala Ungariei a reușit să ajungă pe poziția de lider într-o grupă care se voia „a morții”, din care mai fac parte Germania, Anglia și Italia, ultimele două fiind și finalistele Campionatului European din 2020. Deși maghiarii au impresionat lumea fotbalului prin rezultatele obținute, Gheorghe Hagi a fost convins de o altă națională. 

Gheorghe Hagi, impresionat de Danemarca 

Antrenorul de la Farul Constanța a vorbit despre echipele naționale și deși i-a lăudat pe maghiari, a spus că el a fost impresionat de naționala Danemarcei. Gheorghe Hagi spune că jucătorii danezi sunt capabili să se bată de la egal cu orice națională de top din lume, remarcând faptul că jocul făcut este foarte bun, iar fotbaliștii din lotul danez sunt „jucători normali”. 

„Ungaria a făcut rezultate senzaționale, dar și Danemarca. Noi am jucat cu Danemarca acum câțiva ani și am făcut egal la ei, acum Danemarca se bate cu oricine, cu jucători normali. La noi, ceva nu merge și trebuie găsită cauza.

Pentru mine, Danemarca e exemplul. Se bate de la egal la egal cu oricine”, a declarat Gheorghe Hagi la Digi Sport. 

Danemarca se află în Grupa 1 din Liga A și a încheiat pe locul secund, având 12 puncte obținute, cu unul mai puțin decât liderul Croația. Danezii sunt peste campioana mondială Franța în clasament, care a reușit să obțină doar 6 puncte în șase meciuri. Clasamentul e completat de Austria, care a obținut 4 puncte. 

Danemarca, parcurs spectaculos la Euro 2020 

Naționala Danemarcei a avut un parcurs spectaculos și la Campionatul European, acolo unde a ajuns până în semifinală. Drumul la Euro 2020 a început terifiant pentru danezi, după ce Christian Eriksen, unul dintre cei mai importanți jucători, a suferit un stop cardiac în meciul cu Finlanda din grupe. 

Danezii s-au motivat însă și au jucat cu inima, pentru căpitanul Eriksen, dar și pentru fanii care s-au mobilizat să susțină echipa. Astfel, Danemarca s-a calificat în optimi, unde a dat de Țara Galilor, de care a trecut cu un categoric 4-0. 

Calificată în sferturi, naționala Danemarcei s-a duelat cu Cehia, echipă care a reușit să elimine Olanda în optimile de finală.Danezii au reușit să se impună cu 2-1 și să ajungă astfel în semifinale, unde au dat de Anglia.

Semifinala s-a decis după un penalty controversat transformat de Harry Kane în prima repriză de prelungiri. 

Modifică setările cookies