VIDEO EXCLUSIV „Trebuie să punem și noi probleme!” Soluția ofensivă pentru meciul cu Germania, propusă de Viorel Moldovan

Viorel Moldovan a vorbit vineri dimineața la Ora Exactă în Sport de la Pro X. Germania - România e de la 21:45, ÎN DIRECT pe Pro TV și VOYO. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 12:29
Data actualizarii: Vineri 08 Octombrie 2021, 12:41

România va disputa cel mai dificil meci din Grupa J de calificare la Campionatul Mondial 2022. Tricolorii se vor deplasa la Hamburg, pentru a întâlni Germania, vineri, de la 21:45, în direct la PRO TV și LIVE VIDEO pe sport.ro și VOYO. 

Viorel Moldovan consideră că elevii lui Rădoi vor avea un meci dificil la Hamburg și că un simplu egal, ar fi un rezultat mare. Cu toate acestea, fostul internațional român precizează că nemții vor lăsa spații, având în vedere că vor ataca tot meciul, iar tricolorii trebuie să știe să profite. 

Moldovan: „Trebuie să aliniem cel mai bun 11”

Pentru a obține un rezultat bun trebuie să ne autodepășim, să fim foarte bine organizați. E clar că Germana va controla jocul și ne va confisca balonul. Atunci când îl vom avea, va trebui să știm să exploatăm problemele lor, orice echipă are puncte vulnerabile, chiar și Germania. 

Vor ataca de la începutul jocului și ne vor subordona, trebuie să fim foarte bine organizați și să punem și noi probleme. Dacă ne vom apăra tot jocul, tot vom ceda. Trebuie să găsim acest echilibru dintre apărare și atac, trebuie să punem și noi probleme. 

Din câte am văzut, când intrăm în pesesia mingii, nu prea știm ce să facem cu ea. Mai mult de 3-4 pase nu facem, pierdem mingea ușor, iar Germania nu te iartă. 

Meciul capital pentru noi este cu Armenia, dar nici să te prezinți cel mai bun 11 împotriva Germaniei. Orice punct câștigat împotriva Germaniei va fi un bonus, e clar că ne va ajuta pentru moral, dar e greu”, a declarat Viorel Moldovan la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

„Cu Armenia se va impune folosirea lui Keșeru”

Nu știu cu cine va juca în compoartimentul ofensiv. Poate Keșeru, Pușcaș ba joacă, ba nu la echipa de club. Nu știu dacă este într-o formă foarte bună. Aș merge pe Keșeru, sau pe viteza lui Ivan. Keșeru știe mai bine jocul cu spatele la poartă, se pretează mai bine pe un joc pozițional, când ai în față o apărare cu cea a Armeniei poate se va impune folosirea lui Keșeru. 

Pușcaș și Ivan dezvoltă o viteză mult mai bună decât Keșeru. Vom avea spații, Germania va ataca, lateralii vor împinge foarte mult jocul. Și Mihăilă este un jucător de viteză. E clar că trebuie să aliniem cel mai bun 11, totuși joci cu Germania. 

Dacă nu joci cu o garnitură bună, riști o înfrângere care îți poate afecta moralul. Nu e imposibil, în fotbal s-au mai văzut minuni. Cu toate că sunt într-o formă, au dat 12 goluri și nu au primit niciun gol cu Flick”, a declarat Viorel Moldovan la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

Modifică setările cookies